אורז מוקפץ עם ירקות - מתכון לאורז עם ירקות בסיר אחד

אורז מוקפץ עם ירקות צבעוניים, תוספת טעימה ועשירה שמשדרגת כל ארוחת צהריים או ארוחת ערב.
אפשר להשתמש בשאריות האורז, ובירקות שיש לנו במקרר, או אפילו שקית ירקות קפואים.
מתכון קל לאורז עם ירקות מוקפצים עם רוטב עדין שיוצר תוספת חלומית.

אורז מוקפץ עם ירקות - מתכון לאורז עם ירקות בסיר אחד

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

35-40 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית

  • בצל

  • 2 שיני שום

  • 2 תפוחי אדמה

  • כוס ברוקולי

  • כוס כרובית

  • כוס אורז

  • 2 כוסות מים

  • 3 כפות רוטב סויה

  • חצי כפית מלח

  • כפית אבקת מרק עוף

הוראות הכנה

  • מכינים את כל הירקות מראש - שוטפים, מקלפים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מתחילים בטיגון הבצל בסיר רחב עד להשחמה.
  • קוטשים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  • מוסיפים את הירקות לפי סדר כך שנכניס קודם את הירקות הקשים ואחר כך את הירקות הרכים שצריכים פחות זמן בישול.
  • נתחיל בהוספת תפוחי האדמה, מבשלים כמה דקות עד להשחמה, אחר כך מוסיפים את הברוקולי והכרובית, ומבשלים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את הסויה ומערבבים היטב את כל הירקות.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים ביחד כדקה.
  • מוסיפים מים רותחים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה וסוגרים את הסיר.
  • מבשלים על אש קטנה כ20-25 דקות, ולאחר מכן משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות. פותחים, מערבבים ומגישים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים