אורז עם חלב - מתכון לאורז בחלב

אורז בחלב מפנק, מתוק וטעים שאוהבים במיוחד במשפחה של בעלי.
את המתכון אורז עם חלב קיבלתי מחמותי היקרה, שתמיד משקיעה, מפנקת, ו״כישפה״ את כל המשפחה עם האורז הזה.
אצלנו אוכלים אותו קר עם הרבה קינמון, אבל אפשר גם פושר ואפילו חמים. לפי העדפה אישית.
לגבי סוג האורז – הוא לא משנה ממש. אנחנו בבית מכינים מכל סוג שיש לנו ויוצא מעולה, לא שוטפים את האורז לפני הבישול על מנת לשמור על העמילן.

אורז עם חלב - מתכון לאורז בחלב

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

30 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 2 כוסות מים

  • כוס אורז

  • 4 כוסות חלב

  • כוס (או קצת פחות) סוכר

  • 4 כפיות תמצית וניל

  • קליפה מגורדת מחצי לימון

  • לא חובה - קינמון להגשה

הוראות הכנה

  • מרתיחים בסיר את המים.
  • לאחר שהמים רתחו, מוסיפים את האורז, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
  • מוסיפים לסיר חלב, סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון. מערבבים ומרתיחים.
  • מנמיכים ככל האפשר את האש ומבשלים 15-10 דקות נוספות תוך בחישה מתמדת.
  • לבסוף מכבים את האש, מכסים ומניחים לחצי שעה שבה האורז סופג את הנוזל והגרגרים תופחים.
  • מצננים במקרר לפני ההגשה. ניתן להוסיף לקערית ההגשה קינמון או מעט סירופ פטל.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים