איך מכינים קרם ברולה - מתכון לקרם ברולה

קרם ברולה הוא קינוח צרפתי עם קרם וניל ושכבת קרום סוכר מקורמלת וקשה.
המילה קרם פירושה שמנת וברולה פירושה שרוף. הבאתי לכם כאן מתכון לקרם ברולה שיוצא מושלם. הכינו מראש כלים נמוכים לאפייה בתנור (אפשר למצוא כמעט בכל חנות חד פעמי) וברנר כדי לשרוף את הסוכר וליצור את שכבת הברולה.

איך מכינים קרם ברולה?

איך מכינים קרם ברולה - מתכון לקרם ברולה

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

45 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 600 מ״ל שמנת מתוקה 32%

  • 600 מ״ל שמנת מתוקה 38%

  • 240 גרם חלמון

  • 240 גרם סוכר

  • 2 מקלות וניל (אפשר להחליף ב2 כפיות תמצית וניל)

  • להגשה
  • סוכר

  • ברנר

הוראות הכנה

  • מחממים סיר עם שמנת ותכולת מקלות הוניל (או תמצית הוניל) ומביאים לרתיחה.
  • במקביל מערבבים את החלמונים ואת הסוכר בעזרת לקקן.
  • מעבירים מעט מבלילת השמנת לבלילת החלמונים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד מעט מהבלילה ומערבבים שוב. חוזרים על פעולה זו עד ששתי הבלילות מעורבבות יחד היטב. הסיבה שעושים זאת בחלקים היא לא לבשל את החלמונים.
  • מסננים את הבלילה שנוצרה כדי לסנן במקרה ונוצרו גושים מחלמונים שבושלו בערבוב.
  • מחממים תנור ל100 מעלות.
  • מוזגים את הבלילה בערך בגובה סנטימטר בכלים חסינים מחום ואופים 45 דקות, עד שהקרם קצת ג׳ל במרכז אבל יציב.
  • מוציאים מהתנור, מצננים 30 דקות ומכניסים למקרר (אפשר לעטוף ולהקפיא עד שבועיים).
  • לפני ההגשה מפזרים שכבת סוכר ושורפים לאט ובעדינות עם ברנר עד שנוצר קרום קשה, לפני שהסוכר נשרף.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים