אלפחורס - מתכון לעוגיות אלפחורס פרווה / חלבי

אלפחורס הן עוגיות סנדוויץ׳ דרום אמריקאית, רכות שמתמוססות בפה, במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס קלוי.
אפשר להכין אלפחורס עם מתכון קל ממנו יוצאות עוגיות ממכרות וטעימות.

תוכן עניינים

אלפחורס מתכון חלבי

זמן הכנה

20 דקות

זמן אפייה

9 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

בינוני

כ35 עוגיות

מצרכים

  • 200 גרם חמאה רכה

  • כוס סוכר

  • 3 ביצים

  • שקית סוכר וניל

  • שקית אבקת אפיה

  • 500 גרם קורנפלור

  • כוס קמח רגיל

  • למילוי
  • צנצנת ריבת חלב

  • לקישוט
  • קוקוס טחון

הוראות הכנה

  • בקערת מיקסר מקציפים חמאה עם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב.
  • מוסיפים בהדרגה אבקת אפייה, סוכר וניל, קורנפלור וקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק.
  • מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לשכבה דקה של פחות מחצי ס״מ.
  • קורצים עיגולים בגודל כמה סנטימטרים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-9 דקות, עד להזהבה קלה מאוד.
  • מוציאים ומצננים.
  • מורחים את ריבת החלב על החלק התחתון וסוגרים בעדינות עם חלק תחתון של עוגיה נוספת.
  • לוחצים קלות עד שהמלית מגיעה לצדדים.
  • מגלגלים כל עוגייה בקוקוס טחון כך שריבת החלב בצדדים תצופה בקוקוס הטחון.

הערות

    אלפחורס מתכון פרווה

    זמן הכנה

    20 דקות

    זמן אפייה

    9 דקות

    סוג אוכל

    פרווה

    רמת קושי

    בינוני

    כ25 עוגיות

    מצרכים

    • 100 גרם מרגרינה רכה (או נטורינה רכה)

    • 1/2 כוס אבקת סוכר

    • 2 חלמונים

    • 3/4 כוס קורנפלור

    • 3/4 כוס קמח

    • 1/2 כפית אבקת אפייה

    • למילוי
    • צנצנת ריבת חלב

    • לקישוט
    • קוקוס טחון

    הוראות הכנה

    • בקערת מיקסר מערבלים מרגרינה עם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
    • מוסיפים חלמונים ומערבלים היטב.
    • מוסיפים קורנפלור, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק.
    • מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לשכבה דקה של פחות מחצי ס״מ.
    • קורצים עיגולים בגודל כמה סנטימטרים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-9 דקות, עד להזהבה קלה מאוד.
    • מוציאים ומצננים.
    • מורחים את ריבת החלב על החלק התחתון וסוגרים בעדינות עם חלק תחתון של עוגיה נוספת.
    • לוחצים קלות עד שהמלית מגיעה לצדדים.
    • מגלגלים כל עוגייה בקוקוס טחון כך שריבת החלב בצדדים תצופה בקוקוס הטחון.

    הערות

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      רוצה לקבל מתכונים למייל?

      מתכונים אחרונים