אסאדו בתנור עם סילאן + תפוחי אדמה - מתכון לאסאדו

אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה, במרינדה עם סילאן, חרדל גרגירים, שום, סויה ותבלינים.
הבישול הארוך בתנור הופך את האסאדו לבשר רך ועשיר בטעמים.
ארוחה שלמה של בשר וירקות בסיר חגיגי אחד.

אסאדו בתנור עם סילאן + תפוחי אדמה - מתכון לאסאדו

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

150 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 4 תפוחי אדמה גדולים

  • קילו אסאדו עם עצם חתוך לקוביות

  • לא חובה - מח עצם (זה מוסיף טעם)

  • למרינדה
  • 8 כפות שמן זית

  • כף חרדל גרגירים

  • 3 שיני שום כתושות

  • 5 כפות סילאן

  • 2 כפות סויה

  • כף טימין יבש

  • חצי כפית מלח

  • חצי כפית פלפל

הוראות הכנה

  • מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה.
  • מסדרים את האסאדו בסיר רחב, שופכים עליו את המרינדה ומעסים היטב את האסאדו.
  • קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות בינוניות.
  • מחממים אש גבוהה וסוגרים את הבשר (מעט מכל צד).
  • מכבים את האש ומוסיפים לתבנית את תפוחי האדמה ואת מח העצם (אם רוצים להוסיף).
  • מוסיפים לסיר 2 כוסות מים פושרים.
  • סוגרים את הסיר היטב עם 2 שכבות נייר כסף.
  • מכניסים לתנור על 150 מעלות במשך שעתיים וחצי, ברבע שעה האחרונה נסיר את נייר הכסף, נעביר למצב טורבו על 180 מעלות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים