ארנצי'ני מתכון - כדורי אורז / ריזוטו מטוגנים עם גבינה

ארנצי’ני כדורי אורז מטוגנים עם גבינה שאי אפשר לעמוד בפניהם.
מתכון ארנצי’ני טעים, עם מעטפת פריכה ומילוי רך, דביק ועשיר.
ניתן להשתמש גם בריזוטו שנשאר וממנו ליצור את הארנצי’ני.

ארנצי'ני מתכון - כדורי אורז / ריזוטו מטוגנים עם גבינה

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

כ25 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • לאורז (ניתן להשתמש גם בריזוטו שנשאר)
  • כוס אורז עגול

  • 2 ו1/2 כוסות מים

  • 1/2 בצל סגול

  • 1/2 כף מלח

  • עלי טימין

  • למילוי
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגורדת

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת

  • ביצה

  • 2 כפות קמח

  • כפית מלח

  • 1/2 כפית פלפל שחור

  • 2 כפות שמן + שמן לטיגון

  • לא חובה - חופן פטרוזליה קצוצה

  • לציפוי
  • 2 ביצים

  • כוס פירורי לחם

הוראות הכנה

  • הכנת האורז -
  • קוצצים את הבצל הסגול לקוביות קטנות ומטגנים בסיר.
  • מוסיפים לסיר מים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים מלח ועלי טימין, מערבבים ומוסיפים את האורז.
  • מבשלים עם מכסה על אש בינונית כ15 דקות ובוחשים היטב מידי פעם כדי לשחרר את העמילן.
  • אם האורז רך ודביק מפסיקים את הבישול, אם האורז קשה מוסיפים מים וממשיכים לבשל.
  • מניחים לאורז להתקרר וממשיכים להכנת כדורי האורז.
  • הכנת כדורי אורז -
  • מערבבים בקערה את האורז המבושל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, ביצה, קמח, מלח, פלפל, 2 כפות שמן, וחופן פטרוזיליה קצוצה (אם אוהבים).
  • מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בינוניים.
  • טובלים את כדורי האורז בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
  • מטגנים בסיר עם שמן עמוק חם עד להשחמה ומעבירים לנייר סופג. מומלץ להגיש חם, ישר לאחר הטיגון.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים