בורקס דפי אורז טבעוני - בורקס תפוחי אדמה מדפי אורז

בורקס דפי אורז טבעוני עם תפוחי אדמה ובצל, מילוי רך וטעים במעטפת קריספית – ממש קל להכנה!

המתכון של מילוי תפוחי אדמה הוא המלצה, אפשר למלא את הבורקס במה שתרצו. 
אני הכנתי עם תפוחי אדמה ובצל – מה שאצלי אוהבים בבית. אפשר למלא עם עוד סוגי ירקות כמו פטריות, בטטה, מנגולד. אפשר להוסיף גבינות טבעוניות ואפשר להוסיף מרכיב קראנצ׳י כמו צנוברים. 

בורקס דפי אורז טבעוני עם תפוחי אדמה

זמן הכנה

20-25 דקות

זמן בישול

45 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • דפי אורז (אחד לכל בורקס)

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים

  • בצל

  • 2 כפות שמן קנולה

  • מלח, פלפל

  • מים

  • מעט שמן זית

  • לא חובה - שומשום

הוראות הכנה

  • מרתיחים סיר עם מים חמים.
  • מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות (כדי שיתרכך מהר יותר), נכניס לסיר ונבשל עד לריכוך מלא כ15-20 דקות.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן קנולה עד להשחמה קלה.
  • מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
  • מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים אליו את הבצל המטוגן.
  • מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב, מתקנים טעמים ונותנים לתערובת להתקרר.
  • מערבבים בכלי שטוח ורחב (כל כלי בו נוכל לטבול את דפי האורז - אפשר סיר או מחבת) את הסילאן, המים והמלח, ויוצרים מהם בלילה.
  • טובלים דף אורז בבלילה עד שהוא טיפה מתרכך ופורסים על משטח עבודה (למשל קרש חיתוך).
  • מסדרים מעט מבלילת תפוחי האדמה בצורת מלבן על דף האורז.
  • מקפלים את קצוות דף האורז בצורת המלבן, נתחיל מצד ימין ושמאל.
  • ועכשיו ניצור את צורת הבורקס, נקפל את הקצוות מלמעלה למטה.
  • נסדר בתבנית על נייר אפייה, נמרח מעט שמן זית, ואפשר להוסיף שומשום.
  • אופים כ25 דקות בחום של 200 מעלות או עד השחמה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים