בורקס מצות - 3 מילויים שונים לבורקס מצה כשר לפסח

מתכון להכנת בורקס מצות עם 3 אפשרויות למיפויים שונים של בורקס מצה כשר לפסח!
בורקס שמכינים ממצה שהורטבה וגמישה לקיפול, עם מילוי לבחירתכם – בשר, גבינה או תפוח אדמה.
כולם יוצאים טעימים, ללא צורך בטיגון. אלא אפייה בתנור.

בורקס מצות - 3 מילויים שונים לבורקס מצה כשר לפסח

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

15 דקות

סוג אוכל

חלבי/פרווה/בשרי

רמת קושי

קל

16 בורקסים בצורת משולש.

מצרכים

  • 4 מצות

  • 2 ביצים

  • מלח

  • לא חובה - שומשום

  • למילוי גבינות
  • גביע קוטג׳ / גבינה לבנה / גבינת שמנת

  • 200 גרם גבינת מוצרלה / גבינה צהובה

  • ביצה

  • מלח

  • פלפל

  • למילוי תפוחי אדמה
  • 3 תפוחי אדמה

  • בצל

  • ביצה

  • מלח

  • פלפל

  • למילוי בשר
  • 300 גרם בשר טחון

  • בצל

  • מלח

  • פלפל

  • כפית פפריקה מתוקה

  • חצי כפית כמון

  • חצי כפית כורכום

הוראות הכנה

  • מרטיבים את המצות - אחת בכל פעם ומניחים על מגבת נקייה שלא מוציאה סיבים. אפשר להניח מצה על מצה. מכסים את המצות וממתינים 5 דקות.
  • מרטיבים שוב את המצות ומכניסים למגבת, ושוב עוטפים.
  • מכינים את המילוי לבורקס:
  • הכנת מילוי לבורקס מצה עם גבינות
  • מערבבים בקערה את הגבינות, ביצה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • הכנת מילוי לבורקס מצות עם תפוחי אדמה
  • קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים בסיר עם מים עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה. מעבירים לקערה ומועכים.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן עד שהבצל מזהיב, ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים ביצה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • הכנת מילוי לבורקס ממצה עם בשר
  • קוצצים בצל ומטגנים במחבת עם שמן עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים.
  • מתבלים את הבשר במלח, פלפל, פפריקה, כמון וכורכום. מבשלים עד שהבשר מוכן.
  • מילוי המצה
  • חותכים כל מצה ל4 ריבועים ומניחים כף מהמילוי.
  • מקפלים את המצה למשולש ומהדקים את הקצוות.
  • מעבירים את הבורקסים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
  • בקערה מערבבים 2 ביצים עם מעט מלח ומברישים בנדיבות את הבורקסים.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות במצב טורבו כרבע שעה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים