בורקס פיצה מדפי אורז - מתכון

בורקס פיצה מדפי אורז קל להכנה, ללא גלוטן, מתאים גם לפסח!
בורקס פיצה עם רוטב שלא צריך בישול. אפשר להוסיף גבינות ותוספות לפי מה שאוהבים –
עגבניות חתוכות, זיתים, בצל מטוגן, תירס, טונה, פלפלים ועוד…

בורקס פיצה מדפי אורז

זמן הכנה

10-15 דקות

זמן בישול

25 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • דפי אורז (אחד לכל בורקס)

  • גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

  • כף וחצי סילאן

  • 2 כוסות מים

  • ביצה

  • מעט מלח

  • מעט שמן זית

  • לא חובה - שומשום

  • לרוטב פיצה
  • 4 כפות עגבניות מגורדות

  • כף רסק עגבניות

  • חצי כפית אורגנו יבש / טימין יבש

  • מעט מלח

  • מעט סוכר

הוראות הכנה

  • מכינים את רוטב הפיצה - מערבבים בקערה את העגבניות המדורגות, רסק העגבניות, המלח והסוכר.
  • בכלי שטוח ורחב (כל כלי בו נוכל לטבול את דפי האורז - אפשר סיר או מחבת) מערבבים את הביצה, הסילאן, המים והמלח, ויוצרים מהם בלילה.
  • טובלים דף אורז בבלילה עד שהוא טיפה מתרכך ופורסים על משטח עבודה (למשל קרש חיתוך).
  • מסדרים מעט מרוטב הפיצה בצורת מלבן על דף האורז.
  • מפזרים על רוטב הפיצה בצורה אחידה מהגבינה הצהובה.
  • מקפלים את קצוות דף האורז בצורת המלבן, נתחיל מצד ימין ושמאל.
  • ועכשיו ניצור את צורת הבורקס, נקפל את הקצוות מלמעלה למטה.
  • נסדר בתבנית על נייר אפייה, נמרח מעט שמן זית, אפשר להוסיף שומשום.
  • אופים כ25 דקות בחום של 200 מעלות או עד השחמה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים