בייגלה / בייגל ירושלמי - מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי

בייגלה (או בייגל) ירושלמי, בצק מנחם שמקבל פריכות מבחוץ ורך מבפנים. מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי שמשדרג כל ארוחת בוקר.
בייגלה ירושלמי שאי אפשר להפסיק לאכול, עם ציפוי שומשום, קצח או זעתר.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

בייגלה / בייגל ירושלמי - מתכון לבייגלה ירושלמי אמיתי

זמן הכנה

15 דקות

זמן אפייה

15 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • לבצק
  • קילו קמח

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 4 כפות סוכר

  • שליש כוס שמן

  • כפית אבקת אפיה

  • כף מלח

  • 3 כוסות מים חמימים

  • לציפוי
  • שומשום / קצח / זעתר

הוראות הכנה

  • מעבירים לקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים כ5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה.
  • לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל15 כדורים בינוניים ומתפיחים שוב כ20 דקות.
  • מכינים קערה עם מים, לוקחים כל כדור בצק, יוצרים חור במרכז בעזרת האגודל ומותחים לאט לצורת בייגלה ירושלמי.
  • מכניסים את הבייגלה לקערת המים ומעבירים לתבנית. מפזרים שומשום / קצח / זעתר.
  • חוזרים על הפעולה עם כל הבצק וכשכל הבייגלה מוכנים, מניחים אותם להתפחה נוספת של 10 דקות.
  • מחממים תנור ל200 מעלות במצב אפייה ואופים עד השחמה, כרבע שעה.

הערות

    מתכונים שאולי יעניינו אותך

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים