בראד פודינג - מתכון ברד פודינג משאריות חלה/לחם

ברד פודינג (לחם פודינג) הוא קינוח טעים ומנחם שאפשר ליהנות ממנו כל השנה. הוא עשוי ממרכיבים בסיסיים – לחם (אפילו שאריות של לחם או חלה), חלב, סוכר, ביצים ושמנת. מתכון ברד פודינג קל להכנה, אפשר להגיש אותו קר או חם והוא זול יחסית. ניתן לשדרג בראד פודינג על ידי הוספת אגוזים, פירות יבשים, שוקולד צ’יפס, סירופ מייפל, אבקת סוכר, קצפת או מה שאתם אוהבים.

בראד פודינג - מתכון ברד פודינג משאריות חלה/לחם

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

35 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • כיכר חלה מתוקה - אפשר שאריות חלה / לחם

  • 150 גרם חמאה

  • 2 כוסות חלב

  • חצי כוס שמנת מתוקה

  • חצי כוס סוכר

  • קורט מלח

  • כפית תמצית וניל

  • 2 ביצים

  • 2 חלמונים

  • להגשה-
  • אבקת סוכר / סירופ מייפל / שוקולד צ’יפס / אגוזים / פירות יבשים

הוראות הכנה

  • בסיר גדול מחממים חמאה, חלב, שמנת מתוקה, תמצית וניל, סוכר ומלח.
  • מחממים את הסיר על אש נמוכה מאוד עד שהסוכר מתמוסס ומתקבלת בלילה חלקה.
  • מורידים את הסיר מהאש ונותנים לבלילה להתקרר.
  • בינתיים חותכים את החלה לקוביות בינוניות בערך 2-3 ס"מ.
  • כשהבלילה כבר לא חמה מוסיפים אליה תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה את הביצים והחלמונים.
  • מכניסים את קוביות החלה לסיר ומערבבים היטב.
  • משאירים את החלה בתוך הבלילה עד שהיא סופגת את כל הנוזלים שלה (לפחות חצי שעה).
  • מחממים תנור על מצב אפייה ל180 מעלות.
  • משמנים תבנית של עוגה ומעבירים את קוביות החלה הספוגות בבלילה לתבנית.
  • אופים כ35 דקות. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר או סירופ מייפל.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים