בשר אסאדו מפורק - מתכון לאסאדו מפורק בתנור

בשר אסאדו מפורק שהכנתי ליום ההולדת ה26 שלי שחגגתי בטבע, רצינו לעשות משהו מיוחד ובאמת החגיגה הזו תיזכר לשנים.
אנחנו כאן כדי לדבר על אוכל. ולי היה ברור שאני הולכת להכין נתח בשר שישב שעות בתנור ויצא רך רך רך רך. 
קניתי נתח אסאדו והתחלתי בעבודה. רציתי להכין בשר מפורק כדי להכניס לתבשיל פוייקה אותו הכנו במקום. 

אז עם נתח יפה והמון סבלנות יצא מטורף!

הכנת אסאדו יכולה להיות משימה לא פשוטה, אך אם תפעלו לפי המתכון הפשוט הזה להכנת אסאדו מפורק, תוכלו לקבל בשר מפורק עשיר בטעם ורך.

הכנת מתכון זה מאפשרת להשתמש ולהתאים אותו בצורה אישית לכל מרכיב בארוחה וליצור חווית אוכל ייחודית.
ניתן למלא איתו מאפים (למשל באנים), להגיש לצד תוספת או להכניס אותו לתבשיל.
על ידי הכנת אסאדו מפורק, תוכלו ליצור ארוחה בלתי נשכחת שתשמח את האורחים שלכם!

אסאדו בבישול ארוך בתנור עם בצל

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

5.5 שעות

סוג אוכל

בש

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • נתח 2 קילו אסאדו עם העצמות

  • 2 בצלים

  • 3 כפות סילאן

  • 3 כפות רוטב ברבקיו

  • 3 כפות סויה

  • 6 שיני שום

  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת.
  • מעבירים את הבצל לתחתית של תבנית או סיר שיכנסו לתנור.
  • על הבצל המטוגן מניחים את נתח האסאדו.
  • נערבב בקערה את הרטבים (סילאן, ברבקיו וסויה), המלח והפלפל ונמרח על הבשר.
  • מפזרים בתבנית את השום ושופכים מים חמימים עד לכיסוי הבשר.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף, דואגים להדק ולסגור היטב.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כחצי שעה, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים את נתח האסאדו כ4.5 שעות נוספות.
  • מסננים את הנוזלים כך שנשאר לנו בצל מטוגן ונתח אסאדו עסיסי ויפיפה, נותנים לו לנוח במשך כ20 דקות.
  • עכשיו מגיע שלב הפירוק - מסירים את העצמות וחתיכות שאינן אכילות כמו גושי שומן גדולים או גידים, ואז שאר הבשר מפרקים ומפרידים בעזרת מזלג. ניתן להשתמש גם במספריים.

הערות

  • ניתן להשתמש בבשר האסאדו המפורק כמילוי בדברים שונים - בלחמניות, בבאן ועוד.
  • אם רוצים להוסיף לבשר המפורק עוד טעם, אפשר לערבב - עוד 3 כפות סילאן, 3 כפות רוטב ברבקיו ו3 כפות סויה, לשפוך על האסאדו המפורק ולערבב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים