בשר לעל האש רשימה
בשרים לעל האש
האמת, שתוכלו להשתמש כמעט בכל סוג בשר שאתם אוהבים לעל האש. אני תמיד ממליצה להשתמש בבשר טרי ואיכותי, אם אתם לא יודעים איך וכמה זמן לצלות אותו – תמיד תוכלו לשאול את הקצב, או לבדוק את המתכונים שלנו (אליהם תגיעו אם תלחצו על שם הבשר).
אלו האופציות המומלצות להכנת בשר על האש:
– אנטריקוט
– פילה בקר
– סינטה
– צלעות
– פיקניה / שפיץ’ צרך
– נתח קצבים
– חטיפי אסאדו
– קבבים
– המבורגר
– נקניקיות
– בשר טחון להכנת עראיס
– חזה אווז
עוף על האש
– חזה עוף
– פרגיות
– כנפיים
– לבבות
דגים על האש
– פילה סלמון
– דניס שלם
– לברק שלם
– אמנון שלם
ירקות על האש
ירקות על האש הם דרך מצוינת ליהנות מהטעם של ירקות טריים. הצלייה מביאה לידי ביטוי את הטעמים הייחודיים של כל ירק. במינימום מאמץ תוכלו להכין תוספת נהדרת.
אז איזה ירקות מומלצים?
– חציל
– פטריות
– עגבניות
– בצל לבן או סגול
– שום
– גמבה
– פלפל חריף
– תירס
– קישוא
– אספרגוס
תוספות נוספות לעל האש
תוספות לעל האש בדרך כלל קלילות, לכן בדרך כלל הן יהיו עשויות מירקות. כמה אופציות שאוהבים אצלנו:
– פיתות
– צ’יפס
– טבעות בצל
– צ’יפס בטטה
– תפוחי אדמה בתנור (כל גרסה של תפוחי אדמה תתאים)
– כרובית צלויה שלמה בתנור
סלטים לעל האש ומטבלים
שימו לב, כל לחיצה על סלט מסוים ייקח אתכם למתכון שלו.
– טחינה
– מטבוחה
– צ’ימיצ’ורי
– סלט ירקות
– סלט כרוב סגול
– סלט כרוב לבן
– סלט חמוצים
– סלט עגבניות שרי
– סלט גזר
– קונפי שום
– סלט חסה עם רוטב
– סלט משוואיה
לכל מתכוני הסלטים שלנו לחצו כאן»
רשימת כלים וציוד נוסף לעל האש
– מנגל פחמים או גז
– פחמים או גז למנגל
– מדליק פחמים + גפרורים
– מלקחיים, מזלג ארוך עם 2 שיניים
– שמן ובצל לשימון וניקוי רשת המנגל
– תבנית אלומיניום או סיר לבשר המוכן
– כלים חד או רב פעמיים
– שתייה קלה ומים
– קרש חיתוך
– סכין
– מפיות ומגבונים
– רטבים, כמו – קטשופ, מיונז, ברבקיו
– מרשמלו ושיפודים או כל קינוח פרווה אחר (לחצו כאן לאוסף מתכונים)
עכשיו, כשיש לכם את כל הרשימות לעל האש מוצלח, נשאר רק לבחור מקום ואת מי להזמין, בהצלחה ובתיאבון!
כל המתכונים לעל האש
סלט משוויה מתכון (משוואיה או משאוויה)
סלט משוויה עשוי מירקות צלויים עד שרופים קצוצים יחד עם הרבה טעם. מתכון קל לסלט שאפשר להכין בתנור בבית! נקרא גם סלט משוואיה או משאוויה ומגיע מהמטבח הטוניסאי.
עראיס – מתכון לעראייס במחבת ואז בתנור (פיתה עם בשר טחון)
מתכון לעראייס שיוצא תמיד טוב, עראיס שמכינים במחבת ואז מבשלים בתנור.
פיתה ממולאת עם בשר טחון, פטרוזיליה, בצל ותבלינים שיוצאת מעדן.
ניתן להוסיף דברים שאוהבים כמו צנוברים, שומן כבש, תבלינים נוספים שאוהבים.
חזה אווז מולארד על האש מתכון
חזה אווז (נקרא גם חזה מולארד) מתכון קל, טעים ומרשים שעושים על האש.
חזה אווז במרינדה עם שמן זית, דבש, מלח, פלפל ועשבי תיבול אם אוהבים.
תיבול / מרינדה לפרגיות על האש, בתנור, במחבת
סטייק פרגית הוא חלק מירך העוף שנחתך לצורה של סטייק בלי עצם, והוא אופציה מצוינת לארוחת צהריים, לארוחת שישי ובחגים.
אפשר להכין פרגיות בתנור, במחבת (פסים או על הפלאנצ׳ה) וגם על האש.
דגים על האש – טיפים + מתכון לדגים על האש
המשפחה שלי אוהבת דגים, מאוד.
לפעמים בין ״על האש״ ל״אש האש״ אנחנו אוהבים לגוון ולעשות ארוחת דגים מפנקת.
האמת, שכבר ניסינו הכל – דגים בנייר כסף, דגים בטאבון, אבל הגענו לצורת וזמן הבישול המושלמת.
אז הינה אני מציגה בפניכם מתכון לדגים על האש.