דג שלם בתנור, בנינג'ה גריל או על האש - מתכון דג בס / לברק / אמנון / דניס שלם בתנור

דג שלם בתנור שמכינים ממש בקלות עם תערובת תבלינים ועשבי תיבול.
עם אותו התיבול אפשר להכין את הדג בתנור, בנינג’ה גריל או על האש. וזה לא משנה אם תבחרו בדג בס, לברק, אמנון, דניס או כל דג שלם אחר שיש לכם.
מנה טעימה, קלה להכנה ויחסית מהירה שמבטיחה לכם ארוחת צהריים או ערב מפנקת.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

דג שלם בתנור, בנינג'ה גריל או על האש - מתכון דג בס / לברק / אמנון / דניס שלם בתנור

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

8-20 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • דג שלם

  • חצי כוס שמן זית

  • חופן כוסברה (אפשר להחליף בכל עשב תיבול שאוהבים)

  • 2 שיני שום

  • כף תערובת תיבול לדג (אפשר להכין בבית בעזרת פפריקה, כמון, מלח, פלפל ושום גבישי)

  • כפית מלח

הוראות הכנה

  • שוטפים את הדג וחורצים בכל צד 3 חריצים.
  • קוצצים את השום והכוסברה ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה שמן זית, תערובת תיבול לדג ומלח ומערבבים היטב.
  • מורחים את הדג בתערובת התיבול ונותנים לו רבע שעה לספוג טעמים לפני הבישול.
  • דג בתנור-
  • מחמים תנור על 180 מעלות ואופים כ15-20 דקות.
  • דג בנינג׳ה גריל-
  • מחממים את הנינג’ה על מצב גריל (צלייה Grill) על חום High עם פלטת הגריל. צולים 8 דקות (אם הדג גדול ממש, אפשר להוסיף עוד 2 דקות).
  • דג על האש-
  • משמנים את רשת המנגל עם בצל ושמן כ4 פעמים.
  • צולים את הדג כ7 דקות מכל צד, שימו לב, כשהופכים את הדג מנתקים אותו בעדינות קודם בעזרת מלקחיים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים