חציל בתנור / על האש - מתכון לחציל שלם בתנור או על המנגל

חציל שלם שאפשר להכין בתנור או על האש, מתכון לחציל שיוצא רך ועסיסי שמסביר איך להכין בשיטה שתבחרו – בתנור או על המנגל.
יש גם כמה המלצות לתוספות טעימות שיהפכו את המנה הראשונה הזו למעדן – טחינה או טחינה ירוקה (מתכון), קונפי שום (מתכון), עגבניות מגורדות ופלפל חריף קצוץ.

*אני ממליצה לבחור בחצילים שהם קלים יחסית, זה אומר שכנראה יהיו בהם פחות גרעינים שנותנים טעם מריר שעדיף לוותר עליו.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

חציל בתנור / על האש - מתכון לחציל שלם בתנור או על המנגל

זמן הכנה

5 דקות

זמן אפייה

כ30-40 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

הוראות הכנה

  • חציל בתנור -
  • מחממים תנור על 180 מעלות במצב אפייה.
  • מרפדים תבנית עם נייר אפייה, שמים עליה את החציל בשלמותו (בלי לחורר או לחתוך את הקליפה) ומכניסים לתנור.
  • אופים כ40 דקות, מוציאים, מחוררים את החציל ומרוקנים את הנוזלים שלו.
  • מקלפים את הקליפה ומעבירים לצלחת הגשה.
  • אפשר לחתוך את החציל בעזרת סכין לאורך או לרוחב.
  • מזלפים שמן זית, מלח ופלפל גרוס. אפשר להוסיף גם טחינה או טחינה ירוקה, עגבניות מגורדות ופלפל חריף קצוץ.
  • חציל על האש -
  • מדליקים את האש וצולים את החציל בשלמותו (בלי לחורר או לחתוך את הקליפה) עד שהקליפה חרוכה ומגיעה לצבע של פחם, זה אומר שהחציל רך ומורידים מהאש.
  • מקלפים את הקליפה ומעבירים לצלחת הגשה.
  • אפשר לחתוך את החציל בעזרת סכין לאורך או לרוחב.
  • מזלפים שמן זית, מלח ופלפל גרוס. אפשר להוסיף גם טחינה או טחינה ירוקה, עגבניות מגורדות ופלפל חריף קצוץ.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים