כנאפה עם גבינה - מתכון קל לכנאפה ביתי במחבת

כנאפה הוא קינוח ממכר שאצלי בבית מאוד אוהבים. מתכון לכנאפה ביתי במחבת, שכבות קריספיות של אטריות קדאיף במילוי גבינה עשיר עם סירופ סוכר ומי ורדים.

גבינה לכנאפה

אם אתם מחפשים גבינה לכנאפה אז יש לי כמה טיפים.
ניסיתי את המתכון עם כמה סוגי גבינות שונות, וההמלצה שלי היא פשוט לבדוק בעצמכם מה מיקס הגבינות שאתם אוהבים. מומלץ לשמור על שילוב כיפי של גבינה עם מרקם (גבינה קשה), גוף (ממרח גבינה) ומתיחות הגבינה (מה שמקבלים ממוצרלה).
גבינות שאפשר לנסות – מוצרלה , ריקוטה, חלומי, מסקרפונה, חמד, גבינת עיזים למריחה.

כנאפה עם גבינה - מתכון קל לכנאפה ביתי במחבת

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

8 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 250 גרם אטריות קדאיף דקות

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

  • 150 גרם גבינת מוצרלה

  • 100 גרם גבינת חלומי

  • 50 גרם חמאה

  • לסירופ
  • כוס מים

  • כוס סוכר לבן

  • כפית מי ורדים

  • לקישוט
  • פיסטוקים גרוסים

הוראות הכנה

  • הכנת הסירופ
  • מרתיחים בסיר קטן את כל מרכיבי הסירופ ומערבבים עד שכל הסוכר נמס. מניחים בצד לקירור.
  • הכנת הכנאפה
  • לא חובה - גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים. כך יהיה לנו קל להתעסק עם אטריות הקדאיף, וזה יעזור לנו לעצב את הצורה היפה של הכנאפה.
  • ממיסים את החמאה, שופכים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב כך שהחמאה תגיע לכל האטריות.
  • מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים בחמאה.
  • מעבירים קצת יותר מחצי מהקדאיף למחבת כך שתתקבל שכבה על כל החלק התחתון של המחבת ועוד קצת על השוליים.
  • דוחסים את הקדאיף ומהדקים על המחבת.
  • מגרדים/פורסים את הגבינות ומערבבים היטב בקערה כך שתתקבלת תערובת גבינות אחידה.
  • מורחים את תערובת הגבינות במרכז אטריות הקדאיף שבמחבת, עד כ1-2 ס״מ מהשוליים.
  • מעבירים את הקדאיף שנשאר על תערובת הגבינות שבמחבת, מוודאים שכל שכבת הגבינה מכוסה ומהדקים היטב.
  • אטריות הקדאיף צריכות להתבשל כ3-4 דקות מכל צד עד להשחמה.
  • כאשר הצד הראשון מוכן, הופכים צלחת על המחבת, והופכים את המחבת והצלחת כך שהכנאפה תעבור לצלחת. מחזירים את המחבת לאש ומעבירים חזרה את הכנאפה למחבת כך שהצד שעוד לא בושל כלפי מטה.
  • מבשלים עוד כ3-4 דקות.
  • מוציאים ומעבירים לצלחת.
  • יוצקים את הסירופ על הכנאפה. אפשר לקשט בפיסטוקים גרוסים. מגישים חם.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים