כרובית בתנור אפויה משגעת - מתכון לכרובית שלמה בתנור עם טחינה ירוקה

כרובית שלמה אפויה בתנור שמוגשת עם טחינה ירוקה, מתכון לכרובית קל להכנה ובלי הרבה עבודה.
מושלם להגשה בארוחת ערב שישי או כשמארחים.
ניתן לקשט בעשבי תיבול, כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
כרובית שלמה בתנור היא מנה נהדרת בפני עצמה כעיקרית צמחונית וטבעונית, או כתוספת לצד מנה עיקרית נוספת.

כרובית בתנור אפויה משגעת - מתכון לכרובית שלמה בתנור עם טחינה ירוקה

זמן הכנה

3 דקות

זמן בישול

כ60 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • כרובית שלמה

  • שמן זית

  • מלח גס

  • * מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה

הוראות הכנה

  • בסיר גדול שמים כרובית וממלאים במים עד לכמעט כיסוי הכרובית.
  • מרתיחים את המים, לאחר שרתחו מחלישים את האש לאש בינונית ומבשלים כ10 דקות נוספות.
  • מוציאים את הכרובית מהסיר, מסננים את הנוזלים ומייבשים היטב.
  • מחממים תנור למצב אפייה על 180 מעלות.
  • מניחים נייר אפייה על תבנית של תנור ועליו את הכרובית.
  • אופים עד להזהבה יפה (ממש עד תחילת חריכה) של הכרובית.
  • מומלץ להגיש עם טחינה ירוקה, יש מתכון למטה.

הערות

    טחינה מתכון - איך להכין טחינה

    זמן הכנה

    5 דקות

    זמן בישול

    0 דקות

    סוג אוכל

    פרווה

    רמת קושי

    קל

    מצרכים

    • טחינה גולמית

    • לימון

    • מים קרים

    • שום גבישי

    • מלח

    • פלפל לבן (לא חובה)

    הוראות הכנה

    • חשוב לערבב היטב את הטחינה הגולמית לפני השימוש.
    • מעבירים לתוך קערה כחצי כוס טחינה.
    • מוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
    • מוסיפים לימון לפי הטעם וממשיכים לערבב.
    • אפשר להוסיף עוד טחינה כדי לקבל מרקם סמיך יותר, ולהוסיף עוד מים כדי לקל מרקם דליל יותר.
    • מוסיפים את התבלינים - שום גבישי, פלפל לבן, מלח, לפי הכמויות שאוהבים.

    הערות

    • אפשר לשדרג את הטחינה ולהוסיף מרכיבים על מנת להוסיף טעם או צבע.

    טחינה ירוקה - מתכון לטחינה ירוקה

    זמן הכנה

    5 דקות

    זמן בישול

    0 דקות

    סוג אוכל

    פרווה

    רמת קושי

    קל

    מצרכים

    • טחינה לבנה מהמתכון הראשון 

    • חצי צרור פטרוזיליה

    • חצי צרור כוסברה

    הוראות הכנה

    • שוטפים היטב את הכוסברה והפטרוזיליה ומכניסים למעבד מזון.
    • מוסיפים את הטחינה הלבנה שהכנו במתכון הראשון.
    • טוחנים ביחד עד לקבלת מרקם אחיד.

    הערות

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      רוצה לקבל מתכונים למייל?

      מתכונים אחרונים