לביבות לחנוכה - מתכון לביבות תפוחי אדמה קריספיות

לביבות תפוחי אדמה קריספיות הן קציצות ירק טעימות וקלות להכנה.
בדרך כלל מכינים לביבות לחנוכה, החג המזוהה עם המאכל המסורתי שנאכל במהלך שמונת ימי חג החנוכה

לביבות קלאסיות עשויות משילוב 2 ירקות – תפוחי אדמה ובצל, ומטגנים אותן בשמן חם עד שהן מזהיבות מבחוץ אך עדיין לחות ונימוחות מבפנים.
משתפת אתכם במתכון האהוב עלי ללביבות, שיוצא לי להכין מהן כל השנה! אחלה נשנוש, פתיחה או תוספת לארוחה מיוחדת.

לביבות קריספיות לחנוכה

זמן הכנה

25 דקות

זמן בישול

15-20 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה גדולים

  • 3 בצלים בינוניים

  • 3 ביצים

  • שום גבישי

  • 3 כפות קמח

  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

  • מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת, מסננים מהם את הנוזלים (ממש לוקחים חופן ביד ומועכים עד שהנוזלים יוצאים), לאחר מכן מעבירים לקערה.
  • קוצצים את הבצל ומוסיפים לתפוחי האדמה המגורדים.
  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • מחממים מחבת טיגון עם שמן שיגיע עד לגובה חצי מהלביבה.
  • לוקחים בעזרת הידיים כמות בינונית מהתערובת, הופכים לצורת לביבה, מהדקים היטב ומוציאים את הנוזלים המיותרים.
  • מטגנים את הלביבות על אש בינונית עד להשחמה, לא לפחד לתת ללביבות את הזמן להתבשל, לפחות 4-5 דקות מכל צד.
  • הלביבה צריכה לצאת קריספית ושחומה מבחוץ אך רכה ונימוחה מבפנים.

הערות

  • מומלץ להגיש ישר אחרי הטיגון, כשהלביבות עוד חמות.
    אפשר להוסיף יוגורט בהגשה, והוא יוכל לשמש מטבל נהדר ללביבות.
    מתכון לביבות תפוחי אדמה קריספיות לחנוכה קל וטעים במיוחד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים