לחמניות ממולאות בבשר וצנוברים - מתכון ללחמניות בשר

לחמניות טריות ממולאות בתערובת בשר מתובלת ועסיסית עם צנוברים.
מתכון מנצח ללחמניות בשר שגם ילדים אוהבים!
שדרוג ללחמניות של שבת, פינוק מושלם שהולך טוב לצד טחינה או מטבוחה.
אפשר להקפיא אותן לאחר האפייה, ולחמם במהלך השבוע.

מתכון ל12 לחמניות עם בשר.

לחמניות עם בשר - לחמניות במילוי בשר וצנוברים

זמן הכנה

30-40 דקות

זמן בישול

40 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • לבצק
  • קילו קמח תופח (או קילו קמח רגיל + 2 כפות שמרים יבשים)

  • 5 כפות סוכר

  • חצי כוס שמן זית

  • 2.5 כוסות מים פושרים

  • כף מלח

  • למילוי
  • 4 שיני שום

  • חצי קילו בשר טחון

  • כף שמן קנולה

  • כף פפריקה מתוקה

  • חצי כף כמון

  • מלח, פלפל

  • 2-3 כפות צנוברים

  • למריחה על הלחמניות
  • ביצה

  • שומשום

הוראות הכנה

  • מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה על את הקמח, הסוכר, שמן הזית, המים והמלח. מפעילים את המיקסר על עוצמה נמוכה ל5 דקות.
  • מוסיפים את המלח ומפעילים את המיקסר לעוד 5 דקות.
  • מכסים את קערת המיקסר ומעבירים להתפחה של שעה במקום חמים.
  • בינתיים מכינים את המלית שתוכל להתקרר - קוצצים את שיני השום ומטגנים במחבת עם שמן כ2 דקות.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים למחבת ומערבבים עד שהבשר מבושל כמעט עד הסוף.
  • במחבת נקייה קולים את הצנוברים עד להתחלת השחמה ומוסיפים לתערובת הבשר.
  • מכסים את הבשר ונותנים לו להתקרר.
  • לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל12 חתיכות.
  • לוקחים כל חתיכה בתורה ומרדדים לפיתה, לא דקה מידי ולא עבה מידי (עד שהיא מגיעה לגודל כף יד פתוחה).
  • במרכז הבצק שמים 2 כפות מתערובת הבשר וסוגרים את הקצוות לצורת כדור, דואגים להדק היטב את הקצוות.
  • מסדרים את לחמניות הבשר ברווחים על תבנית על נייר אפייה, מכסים ונותנים להן מנוחה של 20-30 דקות.
  • מחממים תנור על מצב אפייה שני פסים 200 מעלות.
  • בקערה טורפים ביצה ומורחים על הלחמניות, לאחר מכן מפזרים שומשום.
  • מכניסים את תבנית הלחמניות לתנור על שלב נמוך למשך 40 דקות או עד השחמה יפה של הלחמניות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים