לחמניות מתוקות ביתיות - מתכון להכנת לחמניות לשבת

לחמניות מתוקות ביתיות שהן הקלאסיקה המושלמת לשבת.
מתכון להכנת לחמניות רכות, מתוקות ואווריריות, מושלמות להגשה עם סלטים או עם דג ברוטב, וגם מתאימה לשניצלים בשישי בצהריים.

לחמניות מתוקות ביתיות - מתכון להכנת לחמניות לשבת

זמן הכנה

15 דקות

זמן אפייה

20-30 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • לבצק
  • קילו קמח

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 4 כפות סוכר

  • חצי כוס שמן

  • 3 ביצים

  • כף מלח

  • 2.5 כוסות מים

  • לציפוי
  • ביצה

  • כף מים

  • שומשום

הוראות הכנה

  • במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר ושמן.
  • לשים על מהירות איטית-בינונית ומוסיפים בהדרגתיות את הביצים והמים. ממשיכים ללוש כ5 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים כ5-10 דקות נוספות.
  • מכסים את הבצק במגבת ומניחים להתפחה של שעה במקום חמים.
  • לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים לחמניות בצורה הרצויה.
  • מחממים תנור ל180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את הביצה וכף מים לציפוי.
  • מורחים את התערובת על הבצק, מפזרים שומשום ואופים בתנור עד שהלחמניות מזהיבות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים