לימון כבוש - מתכון ללימון כבוש

לימון כבוש הוא תוספת חמוצה עם המון טעם שמוסיפה לכל מנה אליה מכניסים. מתכון ללימון כבוש שיוצא מושלם ואפשר להשתמש בו כסלט או כחלק ממרכיב בתוך מנה אחרת.
שימו לב, כשבוחרים את הלימונים חשוב לבחור באלו עם הקליפה הדקה. איך בוחרים את הלימונים? נרצה לבחור את הלימונים הרכים עם הקליפה החלקה ביותר.

לימון כבוש - מתכון ללימון כבוש

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

0 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 5 לימונים

  • מיץ מלימון שלם

  • מלח גס

  • חצי כוס שמן זית

  • לא חובה - פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את הלימונים, חוצים לחצי ופורסים לפרוסות דקות. רצוי לנקות את פרוסות הלימון מהגרעינים.
  • מפזרים מלח על כל פרוסת לימון ומסדרים במגדל בצנצנת (אם בוחרים להשתמש גם בפפריקה, מפזרים פפריקה על כל פרוסת לימון בנוסף למלח).
  • מוחצים מעט את שכבות הלימונים כדי שיוציאו מעט מיץ לימון.
  • על מגדל הלימונים מוסיפים מיץ לימון ושמן זית עד שמגיעים לראש הצנצנת.
  • שומרים את צנצנת הלימונים ארבעה ימים עד השימוש, ובכל יום מנערים את הצנצנת. לאחר הפתיחה לשמור בקירור.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים