מופלטה מרוקאית של סבתא - מתכון קל למופלטה ללא שמרים

אחד הדברים לו אני הכי מחכה בחג הפסח זה הסוף שלו. להגיע לבית של סבתא ולקבל מופלטות חמות וטעימות שנשארות אצלי בלב עד השנה הבאה.
מתכון קל למופלטה ללא שמרים, מופלטה מרוקאית של סבתא, כזו שאי אפשר להפסיק לזלול, ומצפים לה בכל סיום חג פסח.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

מופלטה מרוקאית של סבתא - מתכון קל למופלטה ללא שמרים

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

כ10-20 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

כ-40 מופלטות

מצרכים

  • לבצק
  • ק"ג קמח

  • חצי שקית אבקת אפייה

  • 3 כפות סוכר

  • 3 כוסות מים פושרים

  • רבע כוס שמן + שמן לשימון השיש והתבנית

  • למריחה מעל
  • חמאה

  • דבש

הוראות הכנה

  • לשים בקערה את כל רכיבי הבצק ללא השמן עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • מוסיפים את השמן, מאחדים את הבצק ומחלקים לכ-40 כדורים קטנים.
  • שופכים שמן למגש או תבנית (אפשר של תנור) ועליה מניחים את הכדורים. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה מנוחה.
  • מחממים מחבת טפלון ובינתיים משמנים את השיש.
  • פותחים כל כדור על השיש המשומן עד שיהיה דק ומרודד ומעבירים למחבת.
  • את המופלטה הראשונה להניח על המחבת עד לתחילת הזהבה ולהפוך, להוסיף עוד מופלטה על העליונה עד להזהבה ולהפוך, עד שנערמת ערימת מופלטות.
  • מורחים חמאה ודבש, מגלגלים ומגישים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים