מצה מגולגלת מטוגנת עם מילוי תפוח אדמה ובצל - מתכון מצות מגולגלות עם תפוחי אדמה

מצה מגולגלת עם תפוח אדמה, מתכון טעים לפסח של מצות מגולגלות מטוגנות בשמן עם מילוי מפנק וקרמי של תפוחי אדמה מעוכים עם בצל מטוגן.
אחלה ארוחת בוקר או צהריים שמתאימה לילדים ולכל המשפחה בפסח!

אל תפספסו את המתכון למצה מגולגלת במילוי בשר! למתכון המלא>>

מצה מגולגלת מטוגנת עם מילוי תפוח אדמה ובצל - מתכון מצות מגולגלות עם תפוחי אדמה

זמן הכנה

10 דקות

זמן טיגון

5-10 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

16 בורקסים בצורת משולש.

מצרכים

  • 6 מצות

  • 3 תפוחי אדמה

  • בצל

  • 3 ביצים

  • מלח

  • פלפל

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  • קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים בסיר עם מים. מבשלים עד לריכוך מלא.
  • בינתיים מרטיבים את המצות ומניחים במגבת, לאחר 5 דקות מרטיבים שוב את המצות, סוחטים את המים, מכניסים לשקית נקייה וסוגרים.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.
  • כשתפוחי האדמה רכים מעבירים אותם לקערה ומועכים בעזרת מועך פירה.
  • מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים לקערה ביצה אחת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוציאים את המצות שהרטבנו וחותכים כל אחת לחצי.
  • מניחים בקצה כל מצה כף נדיבה מתערובת הפירה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים ומגלגלים את כל המצות.
  • בקערה נפרדת טורפים 3 ביצים וממליחים מעט.
  • מחממים שמן לטיגון במחבת, טובלים כל מצה מגולגלת בביצים ומטגנים בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים. מגישים חם.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים