מרק עוף קלאסי של סבתא - מתכון למרק עוף עם ירקות

מרק עוף קלאסי עם ירקות, מתכון של סבתא דבורה למרק עוף. מתאים גם לקניידלך בפסח.
אפשר להשתמש בשוקי עוף או בגרונות הודו במרק, להחליף את הירקות בכאלו שאוהבים בבית. ניתן להשתמש גם בשקית ירקות קפואים למרק 😉

מרק עוף קלאסי של סבתא - מתכון למרק עוף עם ירקות

זמן הכנה

1-10 דקות

זמן בישול

כשעה

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • שוקי עוף או גרונות הודו

  • 2-3 גזרים

  • בצל

  • שורש סלרי

  • שורש פטרוזיליה

  • קישוא

  • חצי כרובית

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • חצי צרור שמיר

  • כף וחצי אבקת מרק עוף

  • כף מלח

הוראות הכנה

  • מקלפים את הירקות, חותכים את הגזר והכרובית. חורצים את הבצל בצורת איקס בחלקו העליון, מקלפים את שורש הפטרוזיליה ופורסים כמו הגזר.
  • בסיר גדול מסדרים את כל הירקות והעוף. מכסים במים ומוסיפים מלח.
  • מרתיחים ומוציאים בעזרת כף את הקצף שנוצר עד שהוא נגמר.
  • מוסיפים אבקת מרק עוף, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  • טועמים לקראת הסוף, מתקנים טעמים ובודקים אם כל הירקות רכים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים