מתכון בצק לפסטה - אין מכינים בצק פסטה - הכנת פסטה ביתית

מתכון בצק לפסטה שמכינים בקלות בבית. אם תהיתם איך מכינים בצק פסטה, קבלו מתכון הכנת פסטה ביתית שיוצאת מעולה!

פסטה היא מזון בסיסי בהרבה בתים והיא אהובה על אנשים מכל הגילאים. בעוד פסטה שנרכשה בחנות נוחה וזמינה בקלות, הכנת פסטה ביתית יכולה להיות חוויה מהנה ומתגמלת. לא רק שזו דרך נהדרת להרשים את המשפחה והחברים, אלא שהיא גם מאפשרת לך להתאים אישית את הפסטה לטעמך.

לפני שנתחיל, הינה כמה טיפים להכנת פסטה ביתית:
*הקפידו להשתמש בביצים טריות לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
*אל תחששו להוסיף מעט קמח או מעט מים אם הבצק יבש או רטוב מדי.
*אם משתמשים במכונת רידוד פסטה – התחילו עם עובי עבה ובהדרגה עברו לדק יותר.
*כדי למנוע מהפסטה להידבק, מקמחים אותה לאחר החיתוך.
*אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול, תבלינים או אפילו מחית ירקות כדי להוסיף טעם וצבע.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

מתכון בצק לפסטה - אין מכינים בצק פסטה - הכנת פסטה ביתית

זמן הכנה

15-30 דקות

זמן בישול

2-3 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 500 גרם קמח

  • 5 ביצים

  • חצי כפית מלח

  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

  • מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח, שוברים לתוכה את הביצים ומוסיפים את שמן הזית.
  • בעזרת מזלג מתחילים לערבב את הביצים והשמן לתוך הקמח עד לקבלת תערובת פירורית.
  • בעזרת הידיים לשים את הבצק במשך 5-7 דקות עד ליצירת כדור חלק ואלסטי.
  • לאחר שהבצק מוכן, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים לו לנוח 30 דקות במקרר.
  • לאחר 30 דקות, פותחים את הבצק וחותכים אותו לארבעה חלקים שווים.
  • בעזרת מערוך או מכונת רידוד פסטה מרדדים כל חלק מהבצק לרצועות דקות. הקפידו לקמח את המשטח ואת הבצק כדי למנוע הידבקות.
  • לאחר רידוד הבצק, השתמשו בחותכן פסטה או בסכין כדי לחתוך אותו לצורה הרצויה. אפשר להכין ספגטי, פטוצ'יני, רביולי או אפילו דפי לזניה.
  • לאחר חיתוך הפסטה, אפשר לבשל אותה מיד או לתת לה להתייבש במשך כמה שעות.
  • לבישול הפסטה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומעט שמן, כשהמים רותחים מוסיפים מלח ואת הפסטה. מבשלים 2-3 דקות או עד למידת העשייה הרצויה.
  • לאחר שהפסטה מבושלת, מסננים אותה ומוסיפים לרוטב האהוב עליכם!

הערות

  • *הקפידו להשתמש בביצים טריות לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  • *אל תחששו להוסיף מעט קמח או מעט מים אם הבצק יבש או רטוב מדי.
  • *אם משתמשים במכונת רידוד פסטה - התחילו עם עובי עבה ובהדרגה עברו לדק יותר.
  • *כדי למנוע מהפסטה להידבק, מקמחים אותה לאחר החיתוך.
  • *אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול, תבלינים או אפילו מחית ירקות כדי להוסיף טעם וצבע.

עם כמה מרכיבים פשוטים וקצת סבלנות, תוכלו ליצור פסטה טעימה המותאמת לטעם שלכם. אז בפעם הבאה שאתם במצב רוח לפסטה, נסו פסטה תוצרת בית והרשימו את המשפחה והחברים שלכם עם פסטה טרייה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים