מתכון לטחינה - איך מכינים טחינה
טחינה היא מטבל או רוטב העשוי משומשום קלוי וטחון.
אפשר להגיש אותה לבד, או כרוטב למנה אחרת, למשל – כרובית בטחינה, חציל בטחינה ועוד.
מתכון לטחינה טובה חייב להתייחס לאיזון נהדר של טעמים ומרקמים.
המרכיבים הבסיסיים בהכנה הם טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח. מיץ הלימון עוזר להוציא את הטעם האגוזי של השומשום בעוד המלח מאזן את החמיצות של מיץ הלימון.
*צירפתי בהמשך המתכון איך להכין טחינה ירוקה וטחינה ורודה (טחינה סלק).
אז איך מכינים טחינה?
טחינה מתכון - איך להכין טחינה
5 דקות
0 דקות
פרווה
קל
מצרכים
טחינה גולמית
לימון
מים קרים
שום גבישי
מלח
פלפל לבן (לא חובה)
הוראות הכנה
- חשוב לערבב היטב את הטחינה הגולמית לפני השימוש.
- מעבירים לתוך קערה כחצי כוס טחינה.
- מוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מוסיפים לימון לפי הטעם וממשיכים לערבב.
- אפשר להוסיף עוד טחינה כדי לקבל מרקם סמיך יותר, ולהוסיף עוד מים כדי לקל מרקם דליל יותר.
- מוסיפים את התבלינים - שום גבישי, פלפל לבן, מלח, לפי הכמויות שאוהבים.
הערות
- אפשר לשדרג את הטחינה ולהוסיף מרכיבים על מנת להוסיף טעם או צבע.
יש כמה גרסאות להכנת טחינה, כולן מתחילות בבסיסן מטחינה לבנה, המתכון שהוצג עכשיו.
טחינה ירוקה –
מתכון לטחינה ירוקה קל ופשוט!
מכניסים למעבד מזון חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מוסיפים את הטחינה מהמתכון הראשון וטוחנים ביחד עד לקבלת מרקם אחיד.
טחינה ירוקה - מתכון לטחינה ירוקה
5 דקות
0 דקות
פרווה
קל
מצרכים
טחינה לבנה מהמתכון הראשון
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
הוראות הכנה
- שוטפים היטב את הכוסברה והפטרוזיליה ומכניסים למעבד מזון.
- מוסיפים את הטחינה הלבנה שהכנו במתכון הראשון.
- טוחנים ביחד עד לקבלת מרקם אחיד.
הערות
טחינה סלק (טחינה ורודה) –
טחינה ורודה היא טחינה שמעורבבת עם סלק מבושל.
אז מה נצטרך כדי להכין טחינה ורודה?
נבשל סלק בסיר עם מים חמים כ20 דקות, מוציאים מהבישול ונותנים לו להתקרר.
נחתוך אותו לחתיכות ונטחן במעבד מזון.
נכין את הטחינה לפי המתכון הראשון בעמוד ונוסיף למעבד המזון.
מעבירים את הטחינה הורודה לקערה והיא מוכנה להגשה!