מתכון למטבוחה - מטבוחה חריפה ביתית מתכון קל

מטבוחה היא אחד מסלטי החובה מבחינתי בשולחן שישי, מתכון קל מתבקש כי יש כל כך הרבה מה להכין.
אז איך מכינים מטבוחה חריפה ביתית בלי לעבוד קשה?

מתכון למטבוחה - מטבוחה חריפה ביתית מתכון קל

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

2 שעות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • שמן קנולה

  • 8 שיני שום

  • 2 פלפלים חריפים

  • 6 עגבניות

  • כף וחצי פפריקה חריפה

  • חצי כפית סוכר

  • כפית מלח

  • רבע כפית פלפל

הוראות הכנה

  • מחממים שמן בסיר קטן.
  • קוטשים את שיני השום וחותכים את הפלפלים החריפים לעיגולים קטנים ומטגנים בסיר עד להזהבה.
  • בינתיים טוחנים את העגבניות (עם הקליפה, לא לדאוג) במעבד מזון עד לקבלת רסק אחיד.
  • את העגבניות מוסיפים לסיר ומעבירים לבישול על להבה קטנה כ20 דקות.
  • מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כשעה וחצי, עד שהעגבניות מצטמצמות לכדי ריבה.
  • טועמים, אפשר לתקן טעמים, מצננים ושומרים בקירור.

הערות

  • ניתן לשמור את המטבוחה 3-4 ימים במקרר וכחודשיים במקפיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים