מתכון לעוף בתנור - עוף עם בטטה ותפוחי אדמה בתנור

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה, ארוחה שלמה וצבעונית בתבנית אחת.
עוף עם תבלינים פשוטים שכולם אוהבים באפייה מדויקת בתנור.

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

55 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 6-8 שוקי עוף

  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים

  • 2 בטטות בינוניות

  • למרינדה
  • חופן כוסברה קצוצה / עשב תיבול יבש

  • חצי כפית שום גבישי

  • רבע כוס שמן זית

  • רבע כוס מים

  • כף מרק אבקת בצל

  • כפית פפריקה

  • כפית מלח

  • חצי כפית פלפל

הוראות הכנה

  • מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה, מכניסים את שוקי העוף ומעסים היטב עד שהמרינדה עוטפת את כל העוף.
  • נותנים לעוף לשרות במרינדה לפחות 15 דקות (אפשר לשים במקרר לכמה שעות), ובינתיים מתחילים בהכנת תפוחי האדמה והבטטות.
  • מדליקים תנור על מצב טורבו בחום של 200 מעלות.
  • קולפים את הקליפה של תפוחי האדמה והבטטות ופורסים לעיגולים.
  • מסדרים את תפוחי האדמה והבטטות בתבנית עם נייר אפייה.
  • מוציאים את שוקי העוף ומניחים על הירקות בתבנית, ושופכים מעל את כל המרינדה שנשארה.
  • עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף וצולים בתנור חצי שעה.
  • מנמיכים את המעלות ל170 וצולים עוד 30-45 דקות.
  • מסירים את הנייר הכסף וצולים כ10 דקות עד להזהבה יפה של העוף.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים