מתכון צלי עוף בסיר - תבשיל עוף עם שעועית ירוקה + פטריות

מתכון עוף בסיר ברוטב צהוב, שהוא בעצם תבשיל עוף עם שעועית ירוקה ופטריות שניתן להגיש עם מגוון תוספות. 
ארוחה שלמה וטעימה בסיר אחד!
החלק הכי טוב במנה הזו הוא שאפשר לבשל אותה מראש, ולתת חריכה רק לפני ההגשה.

מתכון תבשיל שוקיים עוף בסיר 

זמן הכנה

15 דקות

זמן בישול

2-3 שעות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • חתיכות שוקיים/כרעיים עוף

  • בצל גדול

  • כף כורכום

  • כף גדושה מרק עוף

  • מלח, פלפל

  • 2-3 כוסות מים

  • חצי שקית שעועית ירוקה קפואה

  • סלסלת פטריות טריות

הוראות הכנה

  • פורסים בצל לפרוסות ארוכות ומטגנים בסיר עם מעט שמן עד להשחמה.
  • מוסיפים את הכורכום ונותנים לו להיפתח בטיגון עם הבצל והשמן.
  • מוסיפים לסיר את העוף ונותנים לו צריבה כ5 דקות מכל צד.
  • מערבבים בקערה - מים, כורכום, מרק עוף, מלח ופלפל.
  • את תכולת הקערה שופכים לתוך הסיר עם העוף והבצל.
  • נותנים לתכולת הסיר לבעבע, אם חסרים נוזלים זה הזמן להוסיף עוד מים.
  • חותכים את הפטריות, מוסיפים לסיר, מערבבים ונותנים לפטריות להתבשל כ2 דקות, לאחר מכן מוסיפים את השעועית הירוקה לסיר.
  • מחלישים את האש ומבשלים את הסיר כשעה וחצי - שעתיים עד שהעוף יוצא רך ועסיסי.
  • מומלץ לפני ההגשה - להכניס לתנור ללא מכסה בחום של 200 מעלות כ20 דקות, עד שהחלק העליון מעט משחים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים