סופלה שוקולד - מתכון לסופלה שוקולד חלבי או פרווה

אין כמו סופלה שוקולד עם מעטפת קשה, ובפנים השוקולד נוזלי ומפנק.
מתכון לסופלה שוקולד שאפשר להכין בגרסה חלבית או פרווה, בקלות שתמיד יוצא טוב!

סופלה שוקולד - מתכון לסופלה שוקולד חלבי או פרווה

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

15-20 דקות

סוג אוכל

חלבי/פרווה

רמת קושי

קל

מספיק ל6-7 יחידות בינוניות.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 200 גרם חמאה (לפרווה - 3/4 כוס שמן קנולה)

  • 1 כוס סוכר

  • 4 ביצים

  • 4 חלמונים

  • 2/3 כוס קמח

  • קורט מלח

הוראות הכנה

  • שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את החמאה (או השמן) וממיסים ביחד במיקרוגל.
  • מעבירים את תערובת השוקולד לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים סוכר.
  • טורפים לתוך הבלילה בהדרגתיות את הביצים. מוסיפים בהדרגתיות גם את החלמונים.
  • מוסיפים לתערובת את הקמח והמלח וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לכלים של סופלה שוקולד (אפשר לשמור במקרר או במקפיא עד ההגשה).
  • ממש לפני ההגשה מחממים תנור ל180 מעלות, וכשהוא חם מכניסים את הסופלה ואופים 15-20 דקות, עד לקבלת שכבה עליונה קשה, אך פנים הסופלה רך ונוזלי.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים