סטייק בנינג'ה גריל - איך מכינים סטייק מושלם בנינג'ה

סטייק בנינג’ה (לא משנה איזה מכשיר יש לכם AG653, AG553 XL או AG301), מתכון לסטייק עסיסי מושלם בלי הרבה מאמץ ובלי כל העשן.
*אם משתמשים בסטייק סינטה או סטייק פילה בקר שבהם יש מעט שומן, אני ממליצה לא לעבור את דרגת צלייה מדיום.
*אם יש לכם אופציה בנינג׳ה של מד טמפרטורה אני ממליצה להשתמש בה, בוחרים את הטמפרטורה הרצויה לפי המידה אליה רוצים להגיע, והמכשיר יצפצף לכם כבר לבד כשהסטייק מוכן.
שימו לב גם לעובי הסטייק, אם הוא דק תורידו מהזמן. אם הסטייק עבה מאוד – תוסיפו כמה דקות.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

סטייק בנינג'ה גריל - איך מכינים סטייק מושלם בנינג'ה

זמן הכנה

דקה

זמן בישול

6-10 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • סטייק

  • מעט שמן זית (אפשר לוותר)

  • מלח גס

  • פלפל גרוס

הוראות הכנה

  • עדיף להוציא את הסטייק מקירור כשעה לפני ההכנה, שיהיה בטמפרטורת החדר.
  • מעסים את הסטייק במעט שמן זית (אפשר לוותר על שמן הזית בנינג'ה) ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.
  • מחממים את הנינג’ה על מצב גריל (Grill) על חום High עם פלטת הגריל.
  • זמן הצלייה של הסטייק נקבע לפי מידת העשייה.
  • אם יש לכם מד טמפרטורה לבשר במכשיר (או חיצוני) אני ממליצה להשתמש בו, אבל גם בלעדיו יכול לצאת סטייק מדהים.
  • מידה צלייה מדיום Medium -
    צולים את הסטייק 3 דקות מכל צד, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק מגיעה ל60-65 מעלות.
    מידה צלייה מדיום וול Medium Well -
    צולים את הסטייק 4 דקות מכל צד, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק מגיעה ל60-70 מעלות.
    מידה צלייה וול דאן Well Done -
    צולים את הסטייק 5 דקות מכל צד, או עד שהטמפרטורה הפנימית של הסטייק מגיעה ל80 מעלות.
  • חשוב חשוב חשוב, כשמוציאים את הסטייק לתת לו כמה דקות לנוח לפני שפורסים אותו. הנוזלים של הסטייק לאחר הצלייה חמים, אם נחתוך את הסטייק הנוזלים יצאו והוא יהיה פחות עסיסי.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים