סלט בורגול מושקע וטעים - מתכון לסלט בורגול עם תותים, בטטה, קייל ופקאן

סלט בורגול צבעוני, טעים במיוחד ויכול להיות מוגש כסלט או כמנת ארוחת בוקר! מתכון לסלט בורגול שכולם ירצו לטעום עם תותים, בטטה, קייל ופקאן מסוכר.
סלט בורגול עם רוטב מעולה שאתם חייבים לנסות. אפשר להחליף את התותים בענבים או בתאנים (תלוי בעונה).

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

סלט בורגול מושקע וטעים - מתכון לסלט בורגול עם תותים, בטטה, קייל ופקאן

זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול

0 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • כוס בורגול דק

  • מים רותחים

  • בטטה

  • חבילת עלי קייל

  • כוס תותים / ענבים / תאנים (תלוי בעונה)

  • חצי כוס פקאן מסוכר

  • לרוטב
  • 3 כפות שמן זית

  • מלח

  • פלפל

  • 2 כפות רוטב בלסמי מצומצם / כף חרדל + כף דבש

  • כף מיץ לימון

הוראות הכנה

  • מכינים את הבורגול - משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים למשך שעה ומסננים (לא צריך לבשל במים).
  • חותכים את הבטטה לקוביות קטנות, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, ואופים עד להתרככות הבטטה.
  • שוטפים היטב את הקייל, מורידים את הגבעול וחותכים.
  • שוטפים היטב את התותים / הענבים / התאנים וחותכים לקוביות קטנות.
  • מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה (בלי מרכיבי הרוטב).
  • בקערה קטנה (או בצנצנת) מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
  • שופכים את הרוטב על הסלט ממש לפני ההגשה ומערבבים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים