סלט כרוב אסייתי - מתכון לסלט כרוב לבן חגיגי

סלט כרוב לבן עם רוטב אסייתי חמוץ-מתוק שמוגש בכל שולחן שישי אצל סבתא שלי. מתכון רוטב לסלט כרוב עם שומשום קלוי, גרעיני חמנייה, סויה, חומץ וסוכר.
סלט טעים שכולם מכירים ואוהבים, נשמר טוב גם אחרי יומיים במקרר.

סלט כרוב אסייתי - מתכון לסלט כרוב לבן חגיגי

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

0 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • כרוב בינוני

  • 2 כפות שומשום

  • לא חובה - 2 כפות גרעיני חמנייה

  • לרוטב
  • 1/4 כוס שמן

  • 1/4 כוס חומץ

  • 1/3 כוס סויה

  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה

  • שוטפים היטב את הכרוב, פורסים לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  • מכניסים לצנצנת את מרכיבי הרוטב, סוגרים היטב ומשקשקים עד לקבלת רוטב אחיד.
  • קולים על מחבת חמימה (בלי שמן) את השומשום וגרעיני החמנייה עד להזהבה ומעבירים לקערה.
  • שופכים את הרוטב על הכרוב בקערה הגדולה (מומלץ לעשות את זה כחצי שעה לפני ההגשה), ומערבבים היטב.
  • את השומשום וגרעיני החמנייה מוסיפים ממש לקראת ההגשה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים