סלט קיסר קלאסי - מתכון עם רוטב לסלט קיסר הכי טעים שיש
דף הבית » סלט קיסר קלאסי – מתכון עם רוטב לסלט קיסר הכי טעים שיש
סלט קיסר קלאסי, מנה אייקונית ומפוצצת בטעמים של סלט חסה עשיר שתשאיר רושם על האורחים שלכם. מתכון עם רוטב לסלט קיסר הכי טעים שיש, ממש כמו במסעדות.
אהבתם? שתפו את המתכון 🙂
סלט קיסר קלאסי - מתכון עם רוטב לסלט קיסר הכי טעים שיש
זמן הכנה
5-10 דקות
זמן בישול
0 דקות
סוג אוכל
חלבי
רמת קושי
קל
מצרכים
חסה (או לבבות חסה)
4 שיני שום
3 פילטים של דג אנשובי
חלמון
כף רוטב דגים (אפשר להשתמש בשמן של האנשובי)
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון שלם
כף שטוחה חרדל דיז׳ון
150 מ״ל שמן ניטראלי (קנולה, חמניות)
פרמזן (בנדיבות לפי כמה שאוהבים)
קרוטונים
הוראות הכנה
- שוטפים את עלי החסה ומייבשים היטב (לא לוותר על הייבוש), אפשר להניח את החסה במגבת עד הרכבת הסלט.
- קוצצים את השום ואת האנשובי עד שמתקבלת משחה ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה חלמון, רוטב דגים, מלח, פלפל, מיץ לימון וחרדל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- אני ממליצה להוסיף גם בתערובת 4 כפות פרמזן (אם פחות אוהבים לא חובה).
- מוסיפים בהדרגתיות את השמן בזילוף דק תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה (אפשר גם במעבד מזון).
- שומרים בקירור עד להגשה כדי לשמור על הטריות של החסה.
- בהגשה - מסדרים את החסות בכלי הגשה (אני ממש ממליצה לרוחב, כך שנוכל לפזר רוטב ופרמזן על כל עלה חסה).
- מטפטפים את הרוטב על עלי החסה כך שכל עלה יכוסה ברוטב.
- מפזרים פרמזן בנדיבות כך שיגיע לכל עלה חסה.
- מוסיפים קרוטונים ומגישים.