סשימי סלמון - מתכון ב5 דקות​

סשימי סלמון הוא אחת מהמנות האהובות עלי.
בעבר הייתי מכינה סיר דגים ברוטב בכל שישי צהריים, עד שגילינו את עולם הדגים הנאים, ואת הסשימי בפרט.
מנה מושלמת, מעדן אמיתי, מלא טעמים שמכינים תוך דקות ספורות ובלי הרבה מאמץ.

סשימי דג סלמון היא מנה מרשימה ומיוחדת עם מתכון באמת קל לביצוע.

מתכון לסשימי סלמון

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

0 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • פילה סלמון טרי

  • בצל ירוק

  • פלפל מתוק קטן

  • פלפל חריף אם אוהבים

  • כוסברה/נענע

  • עגבנייה

  • לימון

  • שמן זית

  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

  • פורסים את דג הסלמון לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה מאוד ומסדרים בצלחת.
  • פורסים את הפלפלים ואת הבצל הירוק לפרוסות דקות ומניחים בצורה אחידה על כל חתיכות הסלמון.
  • שוטפים את הכוסברה ומסדרים עלים שלמים ממנה על הסלמון.
  • מזלפים שמן זית איכותי בנדיבות, סוחטים עגבנייה על הדג, מוסיפים לימון, מלח ופלפל.
  • מגישים מיד לאחר ההכנה, כשהכל טרי.

הערות

  • מומלץ להגיש עם טוסטונים פריכים בצד.

סשימי סלמון הוא מאכל יפני מסורתי. לעתים קרובות הוא מוגש כמתאבן או כחלק מארוחה גדולה יותר. את המנה אפשר למצוא במסעדות רבות, אבל גם קל להכין אותה בבית.
סלמון הוא דג שומני ואיכותי העשיר בחומצות שומן אומגה 3. הוא גם מקור מצוין לחלבון וויטמין B12.

חיתוך סשימי הוא משימה עדינה שיכולה להיות מאתגרת. הדבר החשוב ביותר הוא להחזיק את הסכין הנכונה ולהכין את החומרים לפני שתתחיל. אפשר גם להשתמש בסכין שף או פשוט בסכין חיתוך חדה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים