עוגיות אמסטרדם - מתכון לעוגיות אמסטרדם מושלמות

עוגיות אמסטרדם הן עוגיות רכות שבמרכזן מסתתר לנו פרלין שוקולד לבן נוזלי.
מתכון קל לעוגיות אמסטרדם מפנקות וחלומיות, שילוב מושלם של שוקולד חלב ושוקולד לבן בבצק פאדג’י.

עוגיות אמסטרדם - מתכון לעוגיות אמסטרדם מושלמות

זמן הכנה

20 דקות

זמן אפייה

9 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

בינוני

כ16 עוגיות

מצרכים

  • כוס ורבע קמח

  • 1/4 כוס קקאו

  • 1/2 כפית סודה לשתייה

  • 3/4 כפית מלח

  • 120 גרם חמאה רכה

  • 1/2 כוס סוכר לבן

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • ביצה

  • 150 גרם שוקולד צ׳יפס חלבי איכותי

  • פרליני שוקולד לבן

הוראות הכנה

  • מחממים תנור על 175 מעלות.
  • מערבבים בקערה קמח, קקאו וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצה ומערבלים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבל.
  • מוסיפים שוקולד צ׳יפס לבלילה.
  • יוצרים עיגולים מהבצק, חצי עיגולים יותר גדולים וחצי בחצי הגודל מהם.
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים עליה את העיגולים הגדולים.
  • במרכז העיגולים מניחים את הפרלינים מהשוקולד הלבן.
  • משטחים את העיגולים הקטנים ומכסים את הפרלינים.
  • מגלגלים את העוגיות ליצירת כדור מושלם כך שלא יראו את פרלין השוקולד הלבן, ומסדרים בתבנית האפייה במרווחים אחד מהשני.
  • אופים בתנור כ8-9 דקות, עד שהעוגיות הופכות שטוחות ויציבות.
  • מצננים ומאחסנים במקום יבש.
  • מומלץ להגיש אחרי חימום קצר במיקרו כ20 שניות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים