עוגת גבינה עם תותים - מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית עם טופינג של תותים וקצפת.
מתכון לעוגת גבינה שיוצאת גבוהה ומרשימה, עם השילוב המוצלח והטעים של תותים וקצפת.
עוגת גבינה עם תותים - מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית
זמן הכנה
10 דקות
זמן אפייה
70 דקות
סוג אוכל
חלבי
רמת קושי
קל
מצרכים
- לעוגה-
750 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
2 כוסות + 2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
גרידה של קליפת לימון
2 כפות קמח
1/3 כוס קורנפלור
4 ביצים בגודל L מופרדות
- לקצפת-
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
תותים
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר מקציפים חלבונים וחצי מכמות הסוכר עד שנוצר קצף יציב וחלק.
- בקערה נפרדת מקציפים את שאר המרכיבים - גבינה לבנה, שמנת חמוצה, הסוכר שנשאר, סוכר וניל, גרידת קליפת לימון, קמח, קורנפלור וחלמונים.
- מקפלים את שתי התערובות ביחד עד שיוצאת בלילה חלקה ואחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה גבוהה (כזו שלא מתפרקת), ואותה שמים בתוך תבנית ריקה ורחבה בה שמים מים חמים כדי לאפות בבן מארי.
- אופים 20 דקות בחום של 175 מעלות, לאחר מכן אופים עוד כ50 דקות בחום של 140 מעלות.
- בסיום האפייה משאירים את העוגה בתנור כבוי וסגור כחצי שעה כדי שהעוגה תשמור על הנפח שלה.
- מקציפים ביחד שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל עד ליצירת קצפת חלקה ויציבה.
- מורחים את הקצפת על העוגה ועליה מסדרים תותים שטופים.