עוגת גבינה קרה - מתכון לעוגת גבינה פירורים קלאסית

עוגת גבינה עם פירורים, עוגת גבינה קרה קלאסית, טעימה שכולם אוהבים!
עוגה קלה להכנה, קרם גבינה טעים על בסיס פריך.
אם אתם מחפשים עוגת גבינה לשבועות – אני ממליצה להכין אותה.
אפשר לשדרג את העוגה עם פירות, סירופים טעימים, ואפילו שוקולדים.

עוגת גבינה קרה - מתכון לעוגת גבינה פירורים קלאסית

זמן הכנה

20 דקות

זמן אפייה

20 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • לבסיס העוגה, ולטופינג
  • 2 ו1/2 כוסות קמח

  • 1/4 כוס סוכר

  • 2 ביצים

  • 200 גרם חמאה

  • לקרם הגבינה
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה 32%

  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

  • 250 מ״ל גבינה לבנה 5%

  • 2 כוסות חלב

הוראות הכנה

  • הכנת הבסיס והטופינג
  • בקערה מיקסר עם וו גיטרה מערבלים קלות סוכר וקמח.
  • מוסיפים ביצים וחמאה ומערבלים עד ליצירת בצק עיסתי.
  • מחלקים את תערובת הבצק לכדור גדול (שיהיה בסיס העוגה) ולכדור קטן (שיהיה הפירורים לציפוי העוגה מלמעלה).
  • את בצק העיגול הגדול נשטח בעזרת מערוך ונפרוס על תבנית העוגה. מסירים את הקצוות שנשארו ומוסיפים לעיגול שיהיה הפירורים לציפוי העוגה.
  • אופים בתנור על חום של 180 מעלות כ10 דקות.
  • בזמן שהבסיס נאפה, מרדדים את הבצק שנשאר על תבנית תנור עם נייר אפייה, ואופים אחרי שהבסיס מוכן, על אותו חום ואותו הזמן (180 מעלות כ10 דקות).
  • הכנת קרם הגבינה
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל.
  • מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה במרקם סמיך.
  • מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד קבלת קרם אחיד.
  • הרכבת העוגה
  • מעבירים את קרם הגבינה על בסיס העוגה.
  • משטחים את הקרם היטב, ישר ככל האפשר.
  • לוקחים את הבצק שאפינו לפירורים ומתחילים לפורר עם היד (הוא ממש מתפורר בקלות).
  • לאחר מכן נעביר את הפירורים לתבנית, מעל לקרם הגבינה.
  • מקררים את העוגה כמה שעות לפני ההגשה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים