עוגת פבלובה פרווה עם סירופ פירות יער - מתכון לפבלובה

מתכון לפבלובה טעימה במיוחד שעשויה מ3 שכבות – מרנג, קצפת וסירופ פירות יער.
עוגת פבלובה פרווה ללא גלוטן, מתאימה גם לארוחת שבת ולארוחות פסח.
קינוח מפנק ומרשים שאפשר לעשות גם בגרסה אישית וגם בגרסה חגיגית למרכז השולחן.

עוגת פבלובה פרווה עם סירופ פירות יער - מתכון לפבלובה

זמן הכנה

30 דקותדקות

זמן בישול

3.5 שעות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • למרנג
  • 5 חלבונים

  • כוס ו3/4 סוכר

  • כף קורנפלור

  • כפית חומץ/מיץ לימון

  • לקצפת
  • 500 מ״ל שמנת צמחית (פרווה)

  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל

  • לסירופ פירות יער
  • פירות יער קפואים

  • 2 כפות סוכר גדושות

  • מיץ מרבע לימון

הוראות הכנה

  • מכינים את המרנג - מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר כרבע שעה על מהירות גבוהה עד שנוצר קצף לבן ויציב.
  • מוסיפים את הקונפלור והחומץ, וממשיכים להקציף עוד כ2 דקות.
  • מסדרים את הבלילה על נייר אפייה לפי הצורה בה נרצה.
    כדי להכין פבלובה אישית - מניחים ערימה מרנג לא גדולה במיוחד בעזרת כף ויוצאים שקע במרכז הערימה.
    כדי להכין פבלובה חגיגית למרכז השולחן - מניחים את המרנג בצורת עיגול שטוח, כמו עוגה. בעזרת כף מעצבים את הצורה החיצונית ויוצרים שקע במרכז.
  • מכניסים לתנור על מצב אפייה של פס עליון ופס תחתון ב100 מעלות ל3 שעות.
  • מכינים את הקצפת - בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. איך נדע שהקצפת יציבה? נרים את המיקסר ונבדוק אם הקצפת נשארת על הוו ולא זולגת.
  • מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.
  • מכינים את הסירופ פירות היער - מכניסים את מרכיבי הסירופ לסיר קטן ומבשלים עד שהכל מצטמצם והופך לסירופ.
  • הגשה - מומלץ להרכיב את הפבלובה ממש לפני ההגשה.
    מעבירים את המרנג לכלי הגשה ומזלפים את הקצפת בשקע המרנג.
    על הקצפת מוסיפים את הסירופ עם פירות היער.
    בתיאבון!

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים