עוגת שיש ללא גלוטן - עוגה פרווה כשרה לפסח

עוגת שיש פרווה ללא גלוטן, כשרה גם לפסח! עוגת שיש מקמח תפוחי אדמה, רכה ואוורירית.

עוגת שיש ללא גלוטן - עוגה פרווה כשרה לפסח

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

45 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מתאים לתבנית עגולה.

מצרכים

  • 7 ביצים

  • כפית תמצית וניל

  • כוס וחצי סוכר

  • שליש כוס שמן

  • חצי כוס מיץ תפוזים טבעי

  • כוס וחצי קמח תפוחי אדמה

  • חצי שקית אבקת אפיה

  • 2 כפות שטוחות קקאו

הוראות הכנה

  • מפרידים את הביצים.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר וכפית תמצית וניל כ7 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • מוסיפים בהדרגה את השמן, ממשיכים להקציף.
  • מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומיץ תפוזים ומקציפים עד לקבלת. בלילה חלקה.
  • מעבירים את התערובת לקערה אחרת.
  • מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב, כ8-10 דקות.
  • מקלפים את שתי התערובות יחד ויוצקים לתבנית העוגה כ3/4 מהתערובת.
  • לתערובת שנשארה מוסיפים קקאו, מערבבים היטב ומוסיפים לתבנית מעל התערובת הלבנה.
  • בעזרת מזלג יוצרים את צורת השיש בתערובות.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
  • כדי שהעוגה לא תצנח משאירים אותה בתנור כבוי עם דלת סגורה.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים