עוגת תפוזים גבוהה אוורירית - מתכון לעוגת תפוזים משגעת

עוגת תפוזים גבוהה אוורירית רכה שהיא גם פרווה. מתכון לעוגת תפוזים משגעת עם מרקם חלומי כמו של ענן שתמיד יוצאת טוב.

עוגת תפוזים גבוהה אוורירית - מתכון לעוגת תפוזים משגעת

זמן הכנה

10 דקות

זמן אפייה

כ50-60ת

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • 5 ביצים

  • 3/4 כוס סוכר + 1/2 כוס סוכר

  • כף קליפת לימון/תפוז מגורדת

  • כף תמצית וניל

  • קורט מלח

  • 1/2 כוס שמן

  • 2 ו1/4 כוסות קמח

  • כפית גדושה אבקת אפייה

  • כוס מיץ תפוזים

  • לקישוט
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

  • מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
  • מערבבים בקערה חלמונים, 3/4 כוס סוכר, קליפת לימון/תפוזים מגורדת, תמצית וניל ומלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • מוסיפים בהדרגתיות שמן תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים לתערובת קמח, אבקת אפייה ומיץ תפוזים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק חלק.
  • מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים עד היווצרות קצף.
  • מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגתיות ומקציפים עד לקבלת קצף גמיש.
  • מוסיפים את הקצף לתערובת ומערבבים בצורת עטיפה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה גבוהה משומנת.
  • אופים בחום בינוני כ50-60 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • מצננים כ15 דקות את העוגה ומוציאים מהתבנית.
  • מסננים אבקת סוכר על ראש העוגה ומגישים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים