עוף חמוץ מתוק מתכון - חזה עוף מוקפץ בטמפורה

עוף חמוץ מתוק מטוגן בטריאקי + בסילאן, מתכון חזה עוף מוקפץ בטמפורה אסייתית.
מנה שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים, מנה שאף פעם לא נמאס ממנה ולא כל כך מסובכת להכנה.
חזה העוף המוקפץ מקבל מרקם קריספי ועם הרוטב החמוץ-מתוק זו הופכת להיות מנה חלומית.
מומלץ להגיש עם אורז לבן בצד.

עוף חמוץ מתוק מתכון - חזה עוף מוקפץ בטמפורה

זמן הכנה

7-10 דקות

זמן בישול

10 דקות

סוג אוכל

בשרי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • קילו חזה עוף

  • שומשום

  • לציפוי
  • 2 ביצים

  • 3/4 כוס קמח תופח

  • כף סויה

  • 2 כפות מים

  • לרוטב
  • 2 כפות טריאקי

  • כף סילאן

  • כף מיץ לימון

  • 3/4 כוס צ׳ילי מתוק

  • חצי כפית שום גבישי

  • חצי כפית מלח

  • 2 כפות מים

הוראות הכנה

  • חותכים חזה עוף לרצועות קצרות.
  • מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכניסים את חזה העוף, דואגים שכל רצועות העוף יהיו עטופות בבלילת הציפוי.
  • מחממים שמן במחבת, ומטגנים את רצועות העוף עד להשחמה משני הצדדים כ2 דקות מכל צד, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  • מכינים את הרוטב - מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למחבת, מבשלים כ5 דקות, מוסיפים את העוף ומערבבים היטב עד שהעוף מצופה ברוטב.
  • מעבירים לכלי הגשה, קולים שומשום (אפשר במחבת או בקערה במיקרו) ומפזרים מעל העוף.

הערות

    2 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים