עלי גפן ממולאים באורז - מתכון לעלי גפן צמחוני

עלי גפן ממולאים באורז, קצת ירקות, תבלינים ורטבים שיוצרים מנה מופלאה ומפנקת.
מתכון צמחוני לעלי גפן עם מראה מהפנט של שכבות עלי הגפן בסיר, ואין חגיגי מזה להגיש בערב שישי או בערב חג.
שימו לב, אם משתמשים בעלי גפן טריים יש לחלות אותם במים רותחים כ2-3 דקות ולהוציא אותם למים עם קרח.

עלי גפן ממולאים באורז - מתכון לעלי גפן צמחוני

זמן הכנה

25 דקות

זמן בישול

כ2 שעות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • 2 קופסאות עלי גפן משומרים

  • 2.5 כוסות אורז

  • 2 עגבניות

  • בצל גדול

  • ראש שום

  • 10 עלי נענע

  • 8 כפות שמן קנולה

  • 5 כפות רוטב רימונים

  • מלח, פלפל

  • שמן זית

  • לרוטב
  • מיץ מלימון גדול

  • כפית סוכר

  • כפית מלח

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 כוסות מים חמים

הוראות הכנה

  • משרים בקערה עם מים את האורז במשך חצי שעה ומסננים.
  • קוצצים את העגבניות, הבצל, השום והנענע ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים שמן קנולה, רוטב רימונים, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
  • מרפדים סיר שטוח ורחב בעלי גפן משומרים.
  • מגלגלים את עלי הגפן - מסדרים כף מהמלית על עלה הגפן, מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
  • מסדרים את עלי הגפן בסיר הרחב בשכבות, אפשר גם 2-3 שכבות.
  • מזלפים על עלי הגפן שמן זית ומתחילים לבשל על אש בינונית במשך 10 דקות.
  • בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים מים חמים, מיץ מלימון, סוכר, מלח ושמן זית, מערבבים ושופכים על עלי הפן.
  • מבשלים על אש קטנה מאוד כשעתיים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים