עראיס - מתכון לעראייס במחבת ואז בתנור (פיתה עם בשר טחון)
מתכון לעראייס שיוצא תמיד טוב, עראיס שמכינים במחבת ואז מבשלים בתנור.
פיתה ממולאת עם בשר טחון, פטרוזיליה, בצל ותבלינים שיוצאת מעדן.
ניתן להוסיף דברים שאוהבים כמו צנוברים, שומן כבש, תבלינים נוספים שאוהבים.
*אפשר להכין את העראיס גם בטוסטר או על המנגל.
עראיס - מתכון לעראייס במחבת ואז בתנור (פיתה עם בשר טחון)
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
כ15-25 דקות
סוג אוכל
בשרי
רמת קושי
קל
מצרכים
4 פיתות
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר להחליף בכבש)
בצל לבן/סגול
2 שיני שום כתושות
חצי צרור פטרוזיליה
כפית מלח
חצי כפית פלפל
כף ראס אל חנות/תבלין על האש/פפריקה מתוקה
שמן זית
- לא חובה-
חופן צנוברים
שומן כבש קצוץ
הוראות הכנה
- קוצצים בצל ופטרוזיליה ומערבבים בקערה.
- מוסיפים לקערה את הבשר, המלח, הפלפל והתבלינים. אם מוסיפים צנוברים או שומן כבש - זה הזמן להוסיף.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- חוצים את הפיתות וממלאים כל אחת מהן במעט מהתערובת, שימוש לב, הפיתה לא צריכה להיות מפוצצת בבשר, צריך שכבה דקה שתתבשל בצורה טובה. בדיוק מהדקים את הבשר לפיתה.
- מחממים מחבת פסים עם שמן זית וצולים את הפיתות כשהבשר מופנה כלפי מטה, כלומר, על הצד הפתוח של הפיתה במשך כמה דקות עד שהבשר מעט חרוך.
- הופכים את הפיתות עם הבשר וצולים מכל צד על להשחמה יפה של הפיתה.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ10 דקות.
- מגישים חם עם רטבים - קטשופ, טחינה, מה שאוהבים.