פאי תפוחים פרווה - מתכון לעוגת תפוחים מושלמת

עוגת פאי תפוחים פרווה, טעימה במיוחד עם בצק פריך שתמיד נגמרת.
מתכון לעוגת פאי עם חתיכות תפוחים ורסק תפוחים, עוגה מושלמת לראש השנה.

פאי תפוחים פרווה - מתכון לעוגת תפוחים מושלמת

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

כ75 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

בינוני

מצרכים

  • לבצק (מתאים לתבנית בצורת עיגול בקוטר 24 ס״מ)
  • 2 וחצי כוסות קמח

  • 100 גרם אבקת סוכר

  • מעט מלח

  • 200 גרם מחמאה קרה

  • ביצה

  • רבע כוס מים קרים

  • לבלילה
  • 3 ביצים

  • 3/4 כוס סוכר לבן

  • חצי כוס + 3 כפות סוכר חום

  • 3/4 כוס שמן קנולה

  • כפית תמצית וניל

  • 100 גרם רסק תפוחים

  • כוס וחצי קמח

  • כפית וחצי אבקת אפייה

  • 4 תפוחים

  • מיץ מחצי לימון

  • שקדים פרוסים

  • להגשה
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

  • הכנת הבצק לפאי
  • במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, אבקת סוכר ומלח.
  • מוסיפים קוביות מחמאה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
  • מוסיפים לאט את המים (אולי לא תצטרכו את כל הכמות), מוסיפים עד שנוצר כדור בצק.
  • עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • הכנת בלילת העוגה
  • מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה.
  • על פרוסות התפוחים מוסיפים את מיץ הלימון ו3 כפות סוכר חום ומערבבים היטב.
  • מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ3 דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה את השמן, את תמצית הוניל ואת רסק התפוחים, ממשיכים להקציף כדקה נוספת.
  • מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מחממים תנור על 175 מעלות.
  • מקמחים נייר אפייה ועליו מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר גדול מהתבנית.
  • הופכים את נייר האפייה כאשר הבצק כלפי מטה וממקמים על התבנית.
  • מסירים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק על התבנית, מתחילים בתחתית ועוברים לדפנות, מסירים שאריות בצק מיותרות (את שאריות הבצק שומרים).
  • מפזרים כשליש מהתפוחים החתוכים על הבצק, ועליהם מוסיפים את בלילת העוגה מקערת המיקסר.
  • מסדרים על בלילת העוגה בצורה מעגלית את פרוסות התפוחים שנשארו.
  • על שכבת התפוחים מפזרים שקדים פרוסים.
  • לוקחים את הבצק שנשאר ומרדדים לעיגול דק.
  • יוצרים פסים בבצק בעזרת סכין ומניחים על העוגה בצורת שתי וערב.
  • אופים בתנור כשעה ורבע עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (אם החלק העליון השחים ובלילה העוגה עוד רטובה, מכסים את העוגה בנייר כסף וממשיכים לאפות.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים