פופקורן קרמל מתוק - איך מכינים פופקורן מתוק מקורמל

פופקורן קרמל מתוק, חטיף טעים, קל להכנה ומפנק במיוחד.
אם חיפשתם איך מכינים פופקורן מתוק מקורמל – הגעתם למקום הנכון! עם כמה מרכיבים פשוטים, סיר ומכסה, נוכל להכין פופקורן קרמל מתוק. בנוסף, אפשר לשחק עם הטעמים ולהכין רטבים מעניינים, אפשר להוסיף דבש או שוקולד מריר ולקבל פופקורן שוקולד.
אז בואו נעבור למתכון פופקורן מתוק ביתי!

פופקורן קרמל מתוק - איך מכינים פופקורן מתוק מקורמל

זמן הכנה

5 דקות

זמן בישול

5-7 דקות

סוג אוכל

חלבי

רמת קושי

קל

מצרכים

  • גרעיני פופקורן

  • שמן קנולה

  • מלח

  • לרוטב חמאה וקרמל
  • 3/4 כוס סוכר

  • 3 כפות מים

  • 50 גרם חמאה

הוראות הכנה

  • שופכים לסיר גדול גרעיני פופקורן עד שייצרו שכבה אחת אחידה של גרעינים עד הסיר (חשוב לשים כך שכל גרעיני הפופקורן יגעו בתחתית, לא יותר מידי ולא פחות מידי).
  • מוסיפים שמן כך שיגיעו לחצי מגובה גרעיני הפופקורן.
  • מוסיפים מלח לפי כמה שאוהבים ומערבבים היטב עם כף. משטחים את גרעיני הפופקורן כך שיחזרו להיות שכבה אחת אחידה.
  • מדליקים אש בינונית-גבוהה, מכסים את הסיר וממתינים לקול הפיצוח של הגרעינים.
  • הפופקורן מוכן כשלא נשמע שום קול פיצוח במשך כמה שניות.
  • מסדרים נייר אפייה על תבנית ואליה מעבירים את הפופקורן המוכן.
  • הכנת רוטב חמאה קרמל
  • בסיר קטן מחממים סוכר עם 3 כפות מים עד להתחלת קבלת צבע קרמל.
  • מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  • על הפופקורן שבתבנית שופכים את רוטב חמאת הקרמל ומערבבים היטב בעזרת כף עץ כך שהרוטב יצפה את כל הפופקורן.
  • משאירים את הפופקורן כ5 דקות כדי שיתקשה עם הרוטב ומגישים.

הערות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים