פוקצה / פוקצ'ה / פוקאצה - מתכון קל לפוקצ'ה
תקראו לזה פוקצה, פוקצ’ה או פוקאצה, מתכון ללחם שטוח משגע, מרוח בשמן זית, מלח גס עם עשבי תיבול.
בצק פוקצה נפלא שמתאים לכל תוספת אפשרית – בצלים, עגבניות, קישואים, חצילים, שום, עשבי תיבול, שום קונפי ותבלינים.
פוקצה / פוקצ'ה / פוקאצה - מתכון קל לפוקצ'ה
זמן הכנה
10-15 דקות
זמן אפייה
15 דקות
סוג אוכל
פרווה
רמת קושי
קל
מצרכים
קילו קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף מלח
רבע כוס שמן זית
3-4 כוסות מים קרים (בגודל של כוס חד פעמית קטנה)
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והשמרים ביחד, מוסיפים את הסוכר בצד אחד ואת המלח בצד השני.
- מוסיפים שמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה.
- תוך כדי הבחישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך.
- לשים 8 דקות במיקסר על מהירות נמוכה.
- מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
- אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לפי מספר הפוקאצות שנרצה להכין, אני ממליצה לחלק ל3 או 4 פוקאצ’ות.
- משטחים את הבצק על תבנית, ממתינים כמה שניות ומשטחים שוב.
- מורחים שמן זית בנדיבות ומוסיפים מה שאוהבים - מלח גס, עשבי תיבול, שומשום, צ׳ילי, ירקות. אם מוסיפים ירקות (כמו פלפל חריף, עגבנייה ועוד) מומלץ להדק את הירק לתוך הבצק כך שישקע בו.
- אופים בתנור על 200 מעלות לרבע שעה עד שמקבל צבע יפה. מוודאים שהחלק התחתון נאפה טוב.
הערות
- - אם אתם רוצים שיצא קראנצ׳י מעבירים בסיום האפייה להעביר לתבנית רשת, אם מעדיפים פוקאצה רכה משאירים בתבנית ומכסים במגבת.