פוקצה / פוקצ'ה / פוקאצה - מתכון קל לפוקצ'ה

תקראו לזה פוקצה, פוקצ’ה או פוקאצה, מתכון ללחם שטוח משגע, מרוח בשמן זית, מלח גס עם עשבי תיבול.
בצק פוקצה נפלא שמתאים לכל תוספת אפשרית – בצלים, עגבניות, קישואים, חצילים, שום, עשבי תיבול, שום קונפי ותבלינים.

פוקצה / פוקצ'ה / פוקאצה - מתכון קל לפוקצ'ה

זמן הכנה

10-15 דקות

זמן אפייה

15 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • קילו קמח

  • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים

  • 3 כפות סוכר

  • כף מלח

  • רבע כוס שמן זית

  • 3-4 כוסות מים קרים (בגודל של כוס חד פעמית קטנה)

הוראות הכנה

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והשמרים ביחד, מוסיפים את הסוכר בצד אחד ואת המלח בצד השני.
  • מוסיפים שמן זית ומערבלים על מהירות נמוכה.
  • תוך כדי הבחישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך.
  • לשים 8 דקות במיקסר על מהירות נמוכה.
  • מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לפי מספר הפוקאצות שנרצה להכין, אני ממליצה לחלק ל3 או 4 פוקאצ’ות.
  • משטחים את הבצק על תבנית, ממתינים כמה שניות ומשטחים שוב.
  • מורחים שמן זית בנדיבות ומוסיפים מה שאוהבים - מלח גס, עשבי תיבול, שומשום, צ׳ילי, ירקות. אם מוסיפים ירקות (כמו פלפל חריף, עגבנייה ועוד) מומלץ להדק את הירק לתוך הבצק כך שישקע בו.
  • אופים בתנור על 200 מעלות לרבע שעה עד שמקבל צבע יפה. מוודאים שהחלק התחתון נאפה טוב.

הערות

  • - אם אתם רוצים שיצא קראנצ׳י מעבירים בסיום האפייה להעביר לתבנית רשת, אם מעדיפים פוקאצה רכה משאירים בתבנית ומכסים במגבת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לקבל מתכונים למייל?

מתכונים אחרונים