פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר לפסח - מתכון לפסטל תפוח אדמה
פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר במיוחד לפסח! מנה שילדים טורפים, מתאימה לארוחת צהריים או כחלק מארוחה גדולה יותר. פסטל תפוח אדמה מטוגן שיוצר ציפוי פריך עם רכות ועסיסיות בפנים ממילוי הבשר.
פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר לפסח - מתכון לפסטל תפוח אדמה
זמן הכנה
20 דקות
זמן טיגון
5-10 דקות
סוג אוכל
בשרי
רמת קושי
בינוני
16 בורקסים בצורת משולש.
מצרכים
5 תפוחי אדמה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
כפית מלח
- למילוי בשר
500 גרם בשר טחון
בצל
חופן פטרוזיליה
חצי כפית פלפל
חצי כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
- לציפוי
קמח (או קמח מצה אם פסח)
3 ביצים
הוראות הכנה
- מרתיחים בסיר מים ומבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד לריכוך מלא. מסננים ומצננים.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים בקערה.
- מוסיפים חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל וכפית מלח. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המילוי - קוצצים בצל ומטגנים עם מעט שמן במחבת עד להשחמה.
- מוסיפים את הבשר ואת התיבול - פטרוזיליה קצוצה, פלפל, מלח, אגוז מוסקט, כורכום ומיץ לימון.
- מבשלים עד שהבשר מוכן ומורידים מהאש.
- יוצרים כדור מהפירה בעזרת ידיים רטובות ומועכים לצורת פיתה. מניחים במרכז כף ממלית הבשר וסוגרים את הכדור. חוזרים על הפעולות ומניחים את כל כדורי הפסטל בתבנית.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
- מכינים קערה עם בלילת ביצים וקערה עם קמח.
- תובעים כל פסטל בקערת הביצים ואז בקערת הקמח.
- מטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים.