פריטטה תפוחי אדמה - מתכון לפריטטה
פריטטה תפוחי אדמה היא אופציה נהדרת לארוחת בוקר או לארוחת ערב.
היא הפתרון המושלם למשהו קצת מיוחד כשאין כוח וזמן לבשל.
אפשר להכין אותה עם כל מרכיב שיש לכם בהישג יד וניתן להגיש אותם כמתאבן או כמנה עיקרית.
פריטטה היא מאכל שמזכיר חביתה, היא עשויה מביצים עם ירקות, חלב וגבינה, או לפעמים גם עם בשר, שמבשלים על גבי כיריים ואז מכניסים לאפייה בתנור.
אפשר לשחק עם המתכון לפריטטה ולהוסיף ירקות אחרים, כמו – עגבניות, שום, פטריות, קישואים ובעצם כל ירק שאתם אוהבים.
מתכון לפריטטה תפוחי אדמה
זמן הכנה
7 דקות
זמן בישול
25 דקות
סוג אוכל
חלבי
רמת קושי
בינוני
מצרכים
2 כפות שמן זית
בצל גדול
4 תפוחי אדמה קטנים
4 ביצים גדולות
3 פרוסות גבינת מוצרלה
3/4 כוס חלב
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל ותפוחי האדמה לקוביות קטנות.
- מחממים על מחבת (חשוב להשתמש באחת שאפשר להכניס לתנור) את שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת על חום בינוני כ-15 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, המלח והפלפל, מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את החלב עם 4 הביצים ומוסיפים את גניבת המוצרלה, מתבלים את הבלילה במלח.
- מוסיפים את תכולת הקערה למחבת בצורה אחידה כך שהבלילה תגיע ותעטוף את כל הירקות במחבת, מגבירים את האש ומבשלים כ-5 דקות עד שהבלילה מתייצבת.
- מעבירים את המחבת את תנור שחומם מראש על מצב טורבו 180 מעלות עד להשחמה יפה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לדקה או שתיים של מנוחה לפני ההגשה.
הערות
- אני אוהבת פריטטה תפוחי אדמה בגלל המרקם והשילוב המיוחד של הטעמים. מתכון לפריטטה הוא קל לביצוע, משדרג כל ארוחת ערב והופך אותה לכיפית.