פריקסה - מתכון לפריקסה מושלם - בצק, מילוי, רוטב וסלטים לפריקסה

פריקסה, מתכון בצק שמרים אוורירי מטוגן וממולא בסלטים ורטבים שכולם אוהבים, פריקסה נקרא גם סנדוויץ׳ טוניסאי.
מתכון לפריקסה טוניסאי אותנטי של סבתא חנה עם רעיונות ומתכונים לתוספות, סלטים ורטבים.
כל מה שצריך לערב פריקסה מפנק וטעים במיוחד נמצא בדף הזה.

לפני שנתחיל, כמה טיפים שחשוב לדעת:
*ניתן להקפיא את הפריקסה אחרי הטיגון, ולהמשיך להנות ממנו בזמן אחר.
**ניתן להכין את הפריקסה באמצעות אפייה בתנור במקום טיגון. חשוב רק לשמן את הבצק לפני האפייה מכל הכיוונים. לאפות בחום של 180 עד להשחמה.
***אחרי המתכון תוכלו למצוא רשימה של תוספות ומילויים טעימים לפריקסה.

אהבתם? שתפו את המתכון 🙂

פריקסה - מתכון בצק לפריקסה בקלי קלות

זמן הכנה

20 דקות

זמן בישול

10-15 דקות

סוג אוכל

פרווה

רמת קושי

קל

מצרכים

  • לבצק-
  • קילו קמח מנופה

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 2 כפות סוכר שטוחות

  • חצי כוס שמן קנולה

  • כף מלח

  • 2 כוסות מים פושרים

  • לתוספות-
  • מטבוחה / אריסה

  • סלט ירקות קצוץ דק

  • סלט תפוחי אדמה עם ביצה קשה לפריקסה

  • לימון כבוש

  • טונה

  • מלפפון חמוץ

  • זיתים

הוראות הכנה

  • הכנת הבצק-
  • במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, ביצה, שמן ושמרים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים מלח ומים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק יציב.
  • לשים עוד כ10 דקות, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים במשך כ30 דקות נוספות.
  • לאחר ההתפחה יוצרים מהבצק כדורים קטנים מאוד.
  • מפזרים קמח על מגבת ומניחים להתפחה נוספת במשך כ60 דקות.
  • -זה השלב בו מכינים את הסלטים והתוספות לפריקסה, מוזמנים לגלול למטה למצוא מתכונים מעניינים.
  • מכינים סיר עם שמן עמוק וחתיכות גזר ומביאים לרתיחה.
  • מניחים את הלחמים בתוך השמן באותו צד שהונחו על המגבת. מטגנים משני הצדדים, מוציאים למסננת ומצננים מעט.
  • מילוי לפריקסה-
  • חותכים את הפריקסה באמצע כמעט עד הסוף ומוסיפים רטבים, תוספות וסלטים שאוהבים (בהמשך תוכלו למצוא רעיונות ומתכונים).

הערות

    מילוי לפריקסה

    פריקסה יכול להיות מוגש עם מילויים שונים. הינה כמה רטבים, סלטים ותוספות שמתאימות לפריקסה וישדרגו אותו!

    רוטב לפריקסה

    אין כמו כריך עם שכבת רוטב מלאת טעם! הבאתי לכם כמה אופציות שונות לרטבים נהדרים לפריקסה!
    מטבוחה
    אריסה

    סלטים לפריקסה

    כל הטעם בפריקסה זה הסלטים שמכניסים לבפנים. כמובן שאפשר להשתמש בכל מה שאוהבים, אצלנו בבית סלטים לפריקסה הם:
    ⁃סלט ירקות ממלפפון ועגבנייה קצוצים דק
    ⁃סלט תפוחי אדמה עם ביצה קשה לפריקסה
    לימון כבוש
    סלט צירשי

    תוספות לפריקסה

    עוד תוספות שהולכות ממש טוב לפריקסה, פשוט צריך לחתוך ולהכניס הם:
    ⁃טונה
    ⁃מלפפון חמוץ
    ⁃זיתים
    ⁃חצילים מטוגנים

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    רוצה לקבל מתכונים למייל?

    מתכונים אחרונים